Inhoud

Minor Circulaire Economie is gericht op de toekomstige economie en de nieuwe manier van het bedrijven van (commerciƫle) business. De gedachte achter de circulaire economie is daarin leidend. In deze economie ontstaat een nieuwe manier van samenwerken en een andere manier van zaken doen. Wat centraal staat binnen de minor zijn de veranderingen in zowel economie als samenleving. Welke vernieuwende technieken en business modellen horen hierbij? Wat is jouw rol hierin?

Samenwerking staat centraal tijdens de minor en tijdens de minor zal je in groepsverband met studenten vanuit verschillende achtergronden, opleidingen en disciplines samenwerken. Hierdoor leer je de omgeving en bijbehorende business vanuit andere hoeken te bekijken. Je gaat in groepsverband aan een de slag met real time cases bij een van de opdrachtgevers (Philips, Gemeente Eindhoven, Eneco, Rabobank etc.). Is je advies sterk genoeg? Dan bestaat de kans dat de opdrachtgever je advies gaat implementeren en jou hierbij gaat betrekken! Ook ga je tijdens de minor verschillende bedrijfsbezoeken en evenementen bijwonen waar je kennis gaat maken met innovatieve en duurzame organisaties. Hiermee verdiep en verbreed jij je kennis op het gebied van circulaire economie en de kansen voor de toekomst.

Hoe ga je dit doen?

  • Door 4 weken ondergedompeld te worden in circulaire economie middels een zelfstudieprogramma, colleges door experts en bedrijfsbezoeken.
  • Vanaf week 5 ga je een de slag met de real time cases en aan het werk met het onderzoek.
  • Door middel van vlogs ga je de ontwikkelingen tijdens de minor en je persoonlijke ontwikkeling bijhouden.