Sprint naar content

EdTech (Educational Technology)

Startmoment(en)
September, February
Locatie
Eindhoven
ECTs
30
Duur
20 weken
Contacturen
15-20 uur per week
  • Inhoud
  • Minor voorlichtingen
  • Inschrijven
  • Contact

Jij bent een student. Sterker nog, jij bent al een hele tijd een student. Dus heb je vast goede ideeën over hoe het onderwijs verbeterd kan worden. Dat kan allerlei soorten onderwijs zijn. Hoger onderwijs, praktisch onderwijs, lager onderwijs of zelfs sport-trainingen. Vind je daarnaast technologie interessant en heb je ideeën om technologie in te zetten om het onderwijs beter en spannender (en vooral leuker) te maken?

Dan is deze minor écht iets voor jou.

En, je hoeft niet technisch te zijn. We hebben in het verleden allerlei soorten studenten gehad. Sommigen bouwden de meest geweldige technologische anderen deden juist veel onderzoek en produceerden uitgebreide mock-up ontwerpen.

En, nog mooier, als jij het ondernemende type bent, bieden we je de mogelijkheid om je ideeën als basis te gebruiken voor een (eigen) startup. Jij weet vast beter hoe het onderwijs verbeterd kan worden dan docenten, onderwijsontwikkelaars en beleidsmakers. Ja, toch? Schrijf je daarom gauw in voor deze minor.

In deze minor leer je over de nieuwste technologische ontwikkelingen. We bereiden je voor op de uitdagingen van de steeds veranderende wereld van op technologie gebaseerd leren, onderwijzen en trainen. Tijdens de pandemie zagen we hoe belangrijk dat is. Technologie zorgde dat veel onderwijs door kon gaan, maar het vergrootte ook de ongelijkheid en maakte het onderwijs vaak minder leuk. Dat moet beter kunnen! Jij kan daar aan bijdragen.

De minor wordt uitgevoerd in gebouw TQ volgens het principe van open leren. De benadering is praktisch, projectmatig, flexibel en met echte stakeholders. Jij bepaalt wat je wilt leren en wij helpen je dat te bereiken.

In deze minor zit je zelf aan het stuur. Een divers team van docenten begeleid je en je krijgt een flink aantal real life cases, gastcolleges en inspirerende werkvormen. De minor maakt gebruik van de Partners in Innovation en Education en andere relevante spelers in het werkveld. Tijdens de minor sluiten we dus steeds aan op de vraag vanuit de praktijk.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Instructional Design
  • Design thinking
  • Prototyping
  • Concept validation
  • Ontwikkelingen in techniek;
  • Start-ups & ondernemen;
  • Het maken en valideren van Business Cases;
  • Het leren van over UX / Usability
  • Data / Learning Analytics / kunstmatige intelligentie.
  • En veel meer.

Daarnaast wordt in de minor uitgebreid ingegaan op het leren nadenken over de impact van technologie. Je leert veel beter nadenken over de vraag: wanneer maakt technologie de wereld (en het onderwijs) beter? En, misschien nog wel belangrijker, wat is beter?

In de minor EdTech gaan studenten met diverse achtergronden met elkaar aan de slag en van elkaar leren. Gastsprekers zijn eerder regel dan uitzondering. Als student werk je met praktijkvoorbeelden van startups en andere grote spelers uit de Ed Tech wereld. Ook verwachten we dat je buiten de muren van de opleiding gaat kijken bij evenementen of congressen. Uiteraard helpen we je daarbij.

In de minor word jij uitgenodigd om jouw ondernemerschapskwaliteiten te ontwikkelen, initiatieven te nemen en veranderingen tot stand te brengen die waarde creëren voor het onderwijs. Dat klinkt als een hele uitdaging, maar het is ook hartstikke leuk, want vergeet niet: jij bent de expert! Jij bent de student! Wie weet er nou beter wat het onderwijs nodig heeft, dan jij? Niemand, toch?

Bekijk hier de video!

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Heb jij al nagedacht over je minorkeuze? Wil je jezelf verder in je vak verdiepen, of juist iets totaal anders doen? Je minorkeuze kan best lastig zijn. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat écht bij jou past. Zo kun je jezelf onderscheiden van anderen en je studie nog persoonlijker maken. Maar hoe kies je dan? En waaruit kun je kiezen?  

(Online) minor voorlichtingsweek
Om je te helpen met je keuze organiseren we een (online) minor voorlichtingsweek van 25 t/m 28 maart 2024. Tijdens deze voorlichtingen kom je meer te weten over de inhoud van de minoren en kun je eventuele vragen stellen. Aanmelden is nu mogelijk!

Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


  • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
  • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
    • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.

      De minor valt onder de verantwoordelijkheid van Fontys Hogeschool ICT

      Meer informatie

      Voor inhoudelijke vragen over deze minor kun je contact opnemen met Rens van der Vorst.