Educatieve minor beroepsonderwijs

Sfeerafbeelding Fontys

Er wordt aangesloten op de landelijke beweging om docenten op te leiden die voldoende zijn toegerust om vakkennis in te zetten ten behoeve van de kwalificering van leerlingen in het (v)mbo. De student kan zijn of haar pedagogisch-didactische bekwaamheden ook in andere contexten toepassen, zoals in educatieve contexten van bedrijven.

Oriënteren op het beroepsonderwijs

Deze minor biedt studenten die een vakbachelor volgen de gelegenheid om zich te oriënteren op het beroepsonderwijs en te bepalen of het werken in het onderwijs iets voor ze is. Door het lopen van een stage binnen het onderwijs, vmbo of mbo, kunnen ze de kennis en vaardigheden die ze opdoen tijdens deze minor meteen in de praktijk toepassen.

Minorregeling

Klik hieronder om de minorregeling voor studiejaar 2017-2018 te downloaden:

Minorregeling 2017-2018 Educatieve Minor Beroepsonderwijs

Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

De ‘Educatieve minor beroepsonderwijs’ minor biedt de student een oriëntatie op het beroepsgericht onderwijs en wil studenten interesseren voor het beroep van leraar in het beroepsgericht onderwijs.

Praktische informatie

Duur:20 weken
Contacturen:15-20 per week
Studiepunten:30 ECTS
Periodeseptember 2017 - februari 2018 - juli 2018
LocatieEindhoven en Tilburg
VoertaalNederlands

Contact

Mail: Sandra Janssen