Gamification Business

Startmoment(en)
September, Februari
Locatie
Eindhoven
ECTs
30
Duur
20 weken
Contacturen
15-20 uur per week
 • Over deze minor
 • Programma
 • Leerdoelen en toetsing
 • Inschrijven
 • Toelatingseisen
 • Minorregeling

Over deze minor

Deze minor is gericht op iedere student die geïnteresseerd is in de businesskant van games en gamificatie en gemotiveerd is om binnen een multifunctioneel team te werken aan de levensvatbaarheid van real life producten. Inbreng van je eigen concepten en/of het binnen de minor ontwikkelen van je eigen startup behoort tot de mogelijkheden. Drie factoren die samen deze minor uniek maken:

 • Er is geen enkele andere hbo-opleiding in Nederland die zich specifiek toespitst op de commerciële kant van games en gamification.
 • De minor vindt plaats in het Fontys Game Lab met haar unieke lesmethode, gesitueerd in het creatief industriële hart van Noord-Brabant; Strijp-S in Eindhoven.
 • Binnen de minor word je in je eigen kracht gezet door middel van het nauwkeurig matchen op inhoud van de projecten met de vaardigheden en kwaliteiten en wensen van de student. Hierdoor word je goed voorbereid op het werkveld en bevordert het je employability.

Het programma van de minor gamification business is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met nationale en internationale gamebedrijven. De minor biedt een waardevolle line-up van relevante gastdocenten uit het internationale werkveld. Dit biedt jou een enorme kans om praktijkervaringen op te doen en om je professionele netwerk uit te breiden.

Het bedrijfsleven ziet steeds meer het belang in van games en gamification waardoor er in het werkveld een grote behoefte is aan specialisten met kennis van de businesskant binnen de game industrie. Door de diversiteit van het aanbod van opdrachtgevers voor de minor is het vrijwel altijd mogelijk om een goede match te maken tussen student en opdracht, en student en projectteam. Daarnaast word je in de gelegenheid gesteld om binnen het eigen werkveld gamificatie in te zetten.

Bijvoorbeeld:

 • Applied games ontwikkeling voor de medische student
 • Gegamificeerd onderwijs ontwikkelen voor de pedagogische student
 • Esports ontwikkelingen voor de journalistieke of communicatie student
 • Tv format ontwikkeling voor de media student

Leerdoelen

Na het succesvol doorlopen van de minor Gamification Business ben je:

 • In staat om gamificatie en game ontwikkeling in een commerciële context te plaatsen denkend vanuit je eigen achtergrond, kennis en vaardigheden.
 • In staat om geleerde theorie en vaardigheden toe te passen in een multifunctionele werkomgeving, en je daarmee te onderscheiden op de (arbeids)markt van de game en gamificatie industrie.

Toetsing

De minor gamification business heeft geen schriftelijke toetsen maar wordt beoordeeld aan de hand van het opleveren van producten en een persoonlijk reflectiedocument. Er wordt getoetst aan de hand van opdrachten, presentaties en de op te leveren game-concepten en de prototypes die gepitched worden aan de opdrachtgever.

Inschrijven voor deze minor

De inschrijving voor de minors die van start gaan in februari 2019 is sinds juli opengesteld. Deze inschrijfperiode loopt tot tot uiterlijk 15 december. Minors kunnen een numerus fixus instellen, waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!

De inschrijving voor minors die starten in septemberi 2019 gaat aan het begin van februari 2019 open.

Er zijn geen toelatingseisen. Voorafgaand aan de start van de minor vindt er een intake plaats waarin wordt gekeken naar je voorkennis, motivatie, verwachtingen en je onderbouwing van de keuze voor het volgen van deze minor. Na de start word je aan het einde van de eerste week in overleg en op basis van de intake, persoonlijke interesses en voorkeuren voor de opdrachten in een projectteam geplaatst.
Afhankelijk van elk project zijn er verschillende rollen mogelijk. Bijvoorbeeld design, development, management, arts, sound, pr, marketing en communicatie.

Je kunt hier de minorregeling voor studiejaar 2017-2018 downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Sfeerafbeelding Fontys

Leslocatie: ProtoPlay Game lab in Eindhoven

Strijp S , Eindhoven

Locatiekaart op adres: Strijp S , Eindhoven

Aanvullende informatie

Indien er internationale projecten spelen en/of internationale studenten participeren zal de voertaal Engels zijn.

Rooster

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00