Programma

Met de minor Engelse taal en cultuur maak je een flinke stap naar het vloeiend Engels. Het programma is intensief, maar heel gestructureerd. Je weet waar je aan toe bent en wat je moet doen om je certificaat te behalen. De 30 credits minor wordt aangeboden op drie niveaus, zo sluiten we altijd aan op jouw instapniveau. De Mix and match varianten van 15 credits kun je volgen met een  A2 of B2 startniveau en combineren met bijvoorbeeld Nederlands of Duits.

Er is veel aandacht voor mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid en daarvoor biedt het programma aansprekende en actieve werkvormen. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met online nieuwsbronnen en via een media-diary bouw je je vocabulaire op. Via diverse workshops komen de Angelsaksische levenswijze en de boeiende Engelse culturen tot leven. Er is een afwisselend aanbod van cultuurworkshops en workshops over o.a. ‘Job Applications’, ‘Poetry and Literature’ en ‘Presenting in English’.

Met de 30 credits minor ga je met je groep vier dagen naar Londen of Dublin om te proeven van het leven in een Engels taalgebied. Je verkent de stad en voert er een reeks activiteiten uit samen met je studiegenoten en je docenten. Je interviewt een professional uit het beroepenveld van je major over het beroep en het werken in Engeland. Denk bijvoorbeeld aan iemand van een bank of ziekenhuis. Op deze manier werk je aan een praktijkopdracht die resulteert in een beroepsproduct waarin je laat zien hoe je major van toepassing kan zijn op de Engelse taal en cultuur. De studiereis is optioneel en niet verplicht.

Toetsing van de lessen en workshops verloopt via tentamens, presentaties en individuele opdrachten.

In het programma is ook ruimte voor gesprekken met je minorcoach. Hij of zij begeleidt je bij de onderzoeksopdrachten, kijkt samen met jou naar je voortgang en heeft waar nodig contact met je studieloopbaanbegeleider.

Sfeerafbeelding Fontys