Over minor Taal & Cultuur

Je bent iemand die verder denkt. Verder dan de grenzen van je major, verder dan de grenzen van Nederland. En verder dan je eigen taal en cultuur. Je wilt in je toekomstig beroep internationaal uit de voeten kunnen. En dat is logisch. De Nederlandse economie moet het immers hebben van handel en kennisuitwisseling over de grens. Met de minor Taal en Cultuur verleg je de horizon van jouw toekomstig werkveld en maak je een stap richting een internationale carrière.

Actief in een lekker tempo

Een vreemde taal leer je door te ‘doen’. Het leren van de taal zit dan ook ingebouwd in actieve lesvormen. Daarvoor moet je letterlijk uit je stoel komen. En er zit flink tempo in, zodat je aan het einde van de minor aantoonbaar een groei hebt doorgemaakt in je taalvaardigheid.

De minor neemt je mee in een gestructureerd programma, met duidelijke doelen en opdrachten. Het is voor jou als student heel helder wat je moet doen om het certificaat te behalen. En vind je jezelf niet zo’n talenwonder, dan hoeft dat geen drempel te zijn. De begeleiders zijn gewend om om te gaan met alle verschillende achtergronden en talenten. Zij dagen je uit het maximale uit jezelf te halen.

Beroepscultuur & beroepsopdracht

Kennis over de (beroeps)cultuur maakt nadrukkelijk deel uit van het programma. Er is immers meer nodig dan alleen taal om je ideeën en informatie goed te kunnen overbrengen. Je kunt pas iets bereiken bij de ander, als je ook begrijpt wat de omgangsvormen zijn en hoe de mensen in het leven staan. Wist je bijvoorbeeld dat een Fransman bij een lunch pas na de koffie over zaken wil praten?

Je sluit de minor af met een beroepsproduct waarin je de verbinding legt tussen je major en het taalgebied van je keuze. Een student Vastgoed en Makelaardij die voor de minor Nederlands een brochure schrijft over een nieuwe Vinexwijk. Of een studente Engineering die voor de minor Engels de rol beschrijft van vrouwen in de Engelstalige mannenwereld van programmeren.

Persoonlijk en van hoge kwaliteit

Een halfjaar lang in een kleine groep studenten, intensief samen werken aan het leren van een taal. Dat betekent dat je iets opbouwt met je groep, met je minorcoach en met de docenten. Studenten ervaren die persoonlijke sfeer als heel prettig. Tegelijkertijd is de kwaliteit hoog. Het team van docenten, waaronder native speakers, maakt deel uit van een instituut dat bekend staat als de beste lerarenopleiding in Nederland. De minor leidt je op tot een van de internationaal erkende CEF-niveaus (Common European Framework).

Mix en Match

Binnen de minor Taal en Cultuur kies je één van de volgende varianten of maak je een combinatie met twee talen. Met uitzondering van Arabisch.

  1. Arabische taal en cultuur
  2. Chinese taal en cultuur (in China)
  3. Duitse taal en cultuur
  4. Engelse taal en cultuur
  5. Franse taal en cultuur
  6. Nederlandse taal en cultuur
  7. Spaanse taal en cultuur
Sfeerafbeelding Fontys

“Het is een intensieve minor, maar dat blijkt voor studenten juist een motivatie te zijn om ervoor te kiezen. Ze weten precies wat ze moeten doen om het certificaat te behalen”

Els Veenhuys, docent Franse taal en cultuur