Programma

Het leren van een taal betekent intensief bezig zijn met taal: spreken, luisteren, schrijven en lezen. De minor biedt dan ook een programma waarin je continu actief bent. Het vraagt van je dat je deelneemt aan alle bijeenkomsten en dat je je taalvaardigheid in de praktijk oefent via verschillende opdrachten. Omdat je vorderingen regelmatig getoetst worden, weet je waar je aan toe bent voordat je tentamen doet.

In het programma is ook ruimte voor gesprekken met je minorcoach. Hij of zij begeleidt je waar nodig tijdens jouw minor, kijkt samen met jou naar de voortgang en heeft, indien nodig, contact met je studieloopbaanbegeleider.

Naast taalvaardigheid is er veel aandacht voor de Spaanse en Spaans-Amerikaanse (beroeps)cultuur. Wist je bijvoorbeeld dat veel Spanjaarden niet thuis ontbijten maar in het barretje op de hoek? Of wist je dat er tijdens de siƫsta helemaal niet geslapen wordt? Via workshops verdiep je je bijvoorbeeld in Spaanse dans, eten of de Maya-Inca-cultuur. Met je groep werk je aan een product, bijvoorbeeld een presentatie, een folder of een spel.

Optioneel onderdeel van de minor vormt de excursie naar Sevilla. Samen met docenten en medestudenten organiseer je een boeiende reis en breng je het geleerde in praktijk terwijl je geniet van de Spaanse cultuur in een prachtige oude stad.

Sfeerafbeelding Fontys