Voor wie?

De minor Spaans wordt veel gekozen door studenten die een stage willen gaan doen in Spaanstalig gebied of een internationale carrière als ambitie hebben. Zo zijn er o.a. studenten journalistiek, commerciële economie, International Business, Small Business, maar ook Verpleegkunde, Social Studies en Pedagogiek, die kozen voor deze minor. Of misschien wil je vanuit je studie iets met literatuur, kunst en architectuur, waarin Spaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden voorkomen.

Bij aanvang van de minor gaan we ervan uit dat je nog geen Spaanse les hebt gehad. Mocht je al beschikken over voorkennis van Spaans op gevorderd niveau (vanaf A2), dan kun je niet deelnemen aan de minor Spaans omdat het eindniveau van deze minor A2 is.

Beschik je over enige basiskennis (A1-niveau), dan ben je wel toelaatbaar. Door middel van een intaketest en -gesprek wordt jouw beginniveau vastgesteld en kun je in aanmerking komen voor een vervangende opdracht ter compensatie van de aanwezige voorkennis.

Het vaardig worden in een taal betekent intensief bezig zijn met taal. De minor biedt dan ook een programma waarin je continu actief bezig bent. Het vraagt van je dat je deelneemt aan alle bijeenkomsten en dat je je taalvaardigheid in de praktijk oefent via verschillende opdrachten.
Sfeerafbeelding Fontys

“Ik wist dat het een pittige minor was met grote hoeveelheden leerstof. Ondanks dat is het makkelijk te halen mits je je volledig inzet en gedreven bent om de Spaanse taal onder de knie te krijgen. Zoals docente Mieke Roelofs het ons geleerd heeft: De Minor Spaans está chupado!

Koen Kroon, student Fontys Sporthogeschool