Het hele programma op een rijtje

Wil jij uitzoeken welke opleiding je wilt gaan doen? Dan zit je hier goed! Wij zorgen ervoor dat jij ook in deze bijzondere tijd een goede studiekeuze kunt maken. Je kunt deelnemen aan allerlei online activiteiten zodat jij toch kennis kunt maken met ons. Het aanbod wisselt regelmatig dus houd ons in de gaten!

Webinars

We organiseren diverse webinars die je kunnen ondersteunen bij je studiekeuze. We nodigen je van harte uit deel te nemen. Bij elk webinar is het mogelijk je vragen via de chat te stellen. Alleen luisteren is natuurlijk ook goed.

Van mbo naar hbo

vond 11 januari plaats

Na je mbo-opleiding heb je allerlei mogelijkheden. Je kunt gaan werken, meteen starten met een nieuwe studie, een tussenjaar nemen en later studeren. En als je kiest om door te studeren, ga je dan voor een voltijd opleiding of toch liever deeltijd en kies je voor een 4-jarige opleiding of liever twee jaar. In dit webinar gaat we in gesprek met studenten die de overstap hebben gemaakt of willen gaan maken. Hoe hebben zij een keuze gemaakt voor een opleiding? En hoe is de overstap van mbo naar hbo gegaan. Wat zijn de verschillen tussen mbo en hbo, is het veel moeilijker, en hoe kun je je goed voorbereiden op de overstap. Luister naar de ervaringen van onze studenten.

Kijk hier het webinar terug!

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

1 op 1 gesprekken


Zelf ervaren

Vooral door zelf te ervaren kom je er achter wat je ervan vindt. Doe daarom mee aan online proefstuderen of meelopen. Je maakt de opleiding van dichtbij mee en komt er op tijd achter of het bij jou past! Zelf online een kijkje nemen bij een opleiding kan ook. Ga dan naar de sneak preview van een opleiding.

Kom online meelopen of proefstuderen

Bij online meelopen en proefstuderen stap je als het ware voor een paar uur in de opleiding en ga je zelf de sfeer, de inhoud en het niveau van de opleiding ervaren. Zo leer je de opleiding en de mensen echt kennen!

Ga je meelopen dan ben je gekoppeld aan een student en volg je een dagdeel uit de praktijk van deze student. Tijdens proefstuderen ga je de opleiding samen met andere scholieren online ervaren. Je vormt een klas voor een dagdeel en volgt een programma in een realistische setting, bijvoorbeeld met een college en een case.

Waarom meedoen met meelopen en proefstuderen?

  • Je krijgt een beter beeld van de opleiding.
  • Je komt er op tijd achter of de studie bij je past.
  • Het draagt bij aan een vlotte start van je studie.

Sfeerafbeelding FontysKennismaken met een opleiding

Altijd, 24/7

Wist je dat veel opleidingen naast inhoudelijke opleidingsinformatie alle filmpjes, voorbeeldopdrachten, videopresentaties en mogelijkheden om te whatsappen met studenten en/of docenten bij elkaar hebben gezet op een pagina Kennismaken? Kies je opleiding en bekijk de extra informatie.

Sfeerafbeelding Fontys

Magazines: vraag aan of download

Voor jou

In het handige 'Wat kies jij magazine' staan de opleidingen die je bij Fontys kunt doen overzichtelijk en per onderwerp bij elkaar. Het kan je verder helpen in jouw route naar de juiste keuze!

Voor ouders

Het magazine 'Wat kiest je kind' staat vol met met informatie en tips voor ouders van kinderen die willen gaan studeren.

De magazines liever per post ontvangen? Dat kan ook, we sturen ze graag beide naar je op.

Sfeerafbeelding Fontys