Je hebt een idee

Je hebt een paar opleidingen of richtingen die je interessant vindt. Wat weet je al over de opleidingen en hoe kun je ze nu goed met elkaar vergelijken? Meld je aan voor voor een of meer evenementen op deze pagina.

  • Opleidingsvoorlichtingen
  • Online meelopen en proefstuderen
  • Sneak preview studieweek
  • Gesprek over jouw studiekeuze
  • Webinar: Studeren met bijzondere omstandigheden


Sfeerafbeelding Fontys

Whatsapp met een studiekeuzeadviseur

Heb je een studiekeuzevraag waar je zelf niet uitkomt? Welke opleidingsrichting past bijvoorbeeld het beste bij mij? Wat zijn mijn belangrijkste interesses, drijfveren en kwaliteiten? Hoe maak ik een bewuste studiekeuze? De studiekeuzeadviseurs van Fontys helpen je graag met al je vragen!

31619271047

Kom online meelopen of proefstuderen

Bij online meelopen en proefstuderen stap je als het ware voor een paar uur in de opleiding en ga je zelf de sfeer, de inhoud en het niveau van de opleiding ervaren. Zo leer je de opleiding en de mensen echt kennen!

Ga je meelopen dan ben je gekoppeld aan een student en volg je een dagdeel uit de praktijk van deze student. Tijdens proefstuderen ga je de opleiding samen met andere scholieren online ervaren. Je vormt een klas voor een dagdeel en volgt een programma in een realistische setting, bijvoorbeeld met een college en een case.

Waarom meedoen met meelopen en proefstuderen?

  • Je krijgt een beter beeld van de opleiding.
  • Je komt er op tijd achter of de studie bij je past.
  • Het draagt bij aan een vlotte start van je studie.
Sfeerafbeelding Fontys

Kennismaken met een opleiding

Altijd, 24/7

Wist je dat veel opleidingen naast inhoudelijke opleidingsinformatie alle filmpjes, voorbeeldopdrachten, videopresentaties en mogelijkheden om te whatsappen met studenten en/of docenten bij elkaar hebben gezet op een pagina Kennismaken? Kies je opleiding en bekijk de extra informatie.

Sfeerafbeelding Fontys

Webinar 'Studeren met bijzondere omstandigheden'

vond 10 maart plaats

Studeren is niet voor iedereen vanzelfsprekend en kost voor sommige studenten meer energie en/of moeite dan voor anderen. Tijdens dit webinar krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die we bieden om studeren voor jou mogelijk te kunnen maken.

Onder bijzondere omstandigheden verstaan we onder andere een functiebeperking (autisme, AD(H)D), maar ook een psychische, zintuiglijke, auditieve of lichamelijke beperking. Verder kun je denken aan studenten die in transitie zijn of wanneer je je studie gaat combineren met bijvoorbeeld mantelzorg, studeren als topsporter of ondernemer.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Magazines: vraag aan of download

Voor jou

In het handige 'Wat kies jij magazine' staan de opleidingen die je bij Fontys kunt doen overzichtelijk en per onderwerp bij elkaar. Het kan je verder helpen in jouw route naar de juiste keuze!

Voor ouders

Het magazine 'Wat kiest je kind' staat vol met met informatie en tips voor ouders van kinderen die willen gaan studeren.

De magazines liever per post ontvangen? Dat kan ook, we sturen ze graag beide naar je op.

Sfeerafbeelding Fontys