Annemieke Corstens

Reeds op zeer jonge leeftijd werd Annemieke Corstens leerlinge van 
Harry Curby , primarius van het Haydn en later het Sydney kwartet aangenomen aan het Brabants Conservatorium. Ze vervolgde haar studie bij Kati Sebestyèn en André Gertler, behaalde haar diploma’s in Tilburg en Brussel cum laude en is in die tijd al succesvol met het Nederlands strijktrio Boussu, waarmee – onder de bezielende coaching van Ervin Schiffer- vele concerten in binnen en buitenland gegeven werden met een uiterst gevarieerd repertoire (o.a. in Zweden, Duitsland en Australië).

In Nederland speelde ze een prominente rol in het inmiddels legendarische “luistermuseum” van programmeur Piet Veenstra. Haar interesse en inzet voor de hedendaagse muziek resulteerde in vele composities aan haar opgedragen.
Het repertoire beperkt zich echter niet tot de kamermuziek: ook als soliste met orkest maakte ze zich sterk voor een uiteenlopend repertoire. (o.a. van Vivaldi tot Schnittke, Mozart, Weil, Penderecki, Scelsi e.a.)

Aansluitend aan haar studie assisteerde ze haar docenten in vele masterclasses, volgde zelf lessen bij o.a. Viktor Liberman, het wereldberoemde Amadeus kwartet en werd hoofdvakdocente viool aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg (voorheen het Fontys conservatorium) waar zij nu nog steeds aan verbonden is. Mede door haar initiatief en passie voor jong viooltalent is de Young Musician Academy opgericht en tot bloei gekomen.

Vele van haar oud-leerlingen hebben een gerespecteerde plaats gevonden in het binnenlandse en buitenlandse muziekleven.