Gisella Bergman

Nadat de droom van elke klassieke muziekstudent was uitgekomen, een baan in het Koninklijk Concertgebouw Orkest, bleek Gisella Bergman toch liever haar “kernkwaliteit” te willen naleven: het docentschap. Zij zegde derhalve haar baan in het KCO op om zich volledig te kunnen wijden aan het lesgeven. Als studente al gaf zij les aan de Zeeuwse Muziekschool waar zij uitdroeg hoe belangrijk het is om élke altvioolleerling vanaf het allereerste begin te leren zijn instrument zo goed mogelijk te bespelen. Door haar jarenlange ervaring hierin en de resultaten die zij met haar leerlingen behaalde werd zij gevraagd om zowel in Rotterdam als in Den Haag les te komen geven aan het conservatorium.

Nu, bijna 40 jaar nadat zij haar eerste altviool-lessen gaf is zij verbonden als hoofdvakdocente altviool aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg.

In de zomer organiseert Gisella haar eigen cursussen in het Drentse Witteveen.

Zij is lid van de instrumentencommissie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en zij wordt regelmatig gevraagd als commissielid bij concoursen in binnen- en buitenland.

Gisella Bergman is voorzitter van ESTA-Nederland (European String Teachers Association).

Sfeerafbeelding Fontys