Paul Uyterlinde

Cellist Paul Uyterlinde groeide op in Middelburg waar hij vanaf zijn twaalfde jaar celloles kreeg van de solo-cellist van het Residentie Orkest Martin Zagwijn. Hij behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus met o.a. een uitvoering van het 1ste celloconcert van Sjostakovitsj bij Jean Decroos aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens zijn opleiding nam hij deel aan masterclasses van Maurice Gendron, Heinrich Schiff en Boris Pergamenschikov.
Sinds 1991 is Paul Uyterlinde solo-cellist van Het Brabants Orkest, voordien soleerde hij al veelvuldig met orkesten in o.a. celloconcerten van Schumann, Elgar en het dubbelconcert van J. Brahms. Sinds zijn aanstelling speelde hij met het Het Brabants Orkest ook minder bekende concerten van Frank Martin, Tristan Keuris voor 2 celli, Jo van der Booren voor viool en cello, Poeme van Henriƫtte Bosmans en Don Quichotte van Strauss.

Paul Uyterlinde is als hoofdvakdocent cello verbonden aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg, het Saxion Conservatorium en de Messiaen academie. Paul geeft regelmatig masterclasses o.a. in Brno en Wroczlaw.

Paul Uyterlinde bespeelt een prachtige Lorenzo Guadagnini cello uit 1742.

Sfeerafbeelding Fontys