Nieuws

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Anthony Fiumara wil AMPA’s compositiestudenten verbinden met de muziekpraktijk van nu

Tilburg, 14 mei 2018

De in Tilburg geboren componist Anthony Fiumara neemt per september 2018 AMPA’s compositiestudenten onder zijn hoede. Fiumara werkt fulltime als componist en schreef muziek voor diverse internationale solisten, ensembles en orkesten. In 2017 was hij centrale componist bij November Music en componeerde hij als festivalopening het requiem Memorial Park.

Lees meer...

Sfeerafbeelding Fontys

And the winner is… Lorem Saxophone Quartet

Tilburg, 30 april 2018

Afgelopen 15 april vond het jaarlijkse Asten Classic Award plaats bij Asten in de Gloria. Vier ensembles streden om de felbegeerde titel ‘Beste Klassieke Ensemble van 2018’. Dit jaar was het Lorem Saxophoon Quartet de winnaar, zij zullen volgend concertseizoen een betaald concert geven in de concertreeks ‘Klassieke Klanken’.

Lees meer...

Sfeerafbeelding Fontys

AMPA's compositiestudent Xavier Geerman genomineerd voor Jacques de Leeuw Prijs

Tilburg, 3 april 2018

AMPA’s compositiestudent Xavier Geerman is een van de genomineerden voor de Jacques de Leeuwprijs in de categorie ‘uitvoerend’. Xavier is componist, multi-instrumentalist en pianotechnicus en combineert zijn passie voor componeren met zijn liefde voor zijn land: Aruba.

Lees meer...

Sfeerafbeelding Fontys


AMPA heeft iets nieuws: 'Café Cultuur'!

Tilburg, 3 april 2018

AMPA heeft iets nieuws, namelijk: Café Cultuur. Een ontmoetingsplek waar studenten, vrienden en docenten elkaar kunnen treffen. Café Cultuur vindt plaats in het Cenakel; de voormalige vestiging van het conservatorium.


Lees meer... 

Sfeerafbeelding Fontys

Jessica Lukken (YM) wint Archipel Concours 2018!

Tilburg, 3 april 2018

Violiste Jessica Lukken heeft afgelopen zondag het vijfde Archipel Concours weten te winnen. De violiste is nog maar 13 jaar en is een van onze Young Musicians. Ze is een talentvolle violiste in klassieke muziek. 

Lees meer..

Sfeerafbeelding Fontys

Bereid je voor op New Horizons

Tilburg, 26 maart 2018

Het lijkt nog ver weg, maar eind mei staat alweer de tweede projectweek van FsT100 voor de deur, namelijk New Horions. Deze week staat volledig in teken staan van muziek & innovatie. Bereid je alvast voor en bekijk ons verassend programma.


Lees meer...

Sfeerafbeelding Fontys

Ons feestjaar is gestart: FsT100!

Tilburg, 17 maart 2018

AMPA viert honderdjarig bestaan van Fontys Conservatorium. We organiseren een feestjaar met meer dan 140 concerten, 2 projectweken en een afsluitend jazzfestival. Afgelopen 24 januari hebben we ons feestjaar feestelijk geopend onder muzikale begeleiding van het wereldberoemde Rasschèr Quartet. Marcella Hendriks feliciteerde ons met het honderdjarig bestaan en kwam niet met lege handen.

Lees meer...

Sfeerafbeelding Fontys

Contemporary Music Days

Tilburg, 8 februari 2018

In februari stond AMPA’s eerste projectweek centraal, namelijk Contemporary Music Days. In deze week stond hedendaagse muziek centraal. Met partners LeineRoebana, Harmen Fraanje en Asko|Schönberg zijn onze studenten tijdens deze week een intensieve samenwerking aangegaan.  Hieronder zie je een klein verslagje van deze week.

Lees meer...

Fotograaf: Zeno Fricker Fotograaf: Zeno Fricker

Indrukwekkend programma rond 100 jaar conservatorium

Tilburg, 18 december 2017

De stad en provincie zullen weten dat het Conservatorium in Tilburg in 2018 precies 100 jaar bestaat. Onder de noemer FST100 vinden er vanaf januari tot en met september zo'n 130 concerten en drie festivals plaats.

Lees meer...