Jenny Spanoghe

Visie op lesgeven

Visie op lesgeven

Biografie

Jenny Spanoghe is een gepassioneerde concertvioliste en altiste met een grote virtuositeit en expressie.

Jenny Spanoghe studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent, ze vervolmaakte zich aan de Muziekkapel koningin Elisabeth onder leiding van Georges Octors en volgde Master-Classes bij Semeon Snytkowski en Philip Hirchhorn. Jenny Spanoghe haalde heel wat nationale en internationale prijzen : ze werd eerste bij de nationale wedstrijd Pro Civitate, haalde 2 maal de Fuga –Prijs van Sabam en’ le prix de la Fondation de France’, in Parijs.

Jenny stichtte in 2000 het succesvolle Duo Landini met organist Jan Van Landeghem, het Landini pianotrio met Paul Hermsen en Geert De Bièvre. Jenny realiseerde een 25 tal CD opnames, geeft overal ter wereld concerten en MasterClasses.

Als viool- en altviooldocente is ze verbonden aan de Academy of Music and Performing Arts (AMPA) te Tilburg. Ze was buitengewoon lerares aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, doceerde enkele decennia in de Academie voor Podiumkunsten te Overijse en kijkt fier op een lange rij jonge violisten die door haar gevormd zijn en hun weg maken in het muziekleven.

In 1996 werd haar de Fuga –Prijs overhandigd voor haar kamermuziek bijdrage als verdedigster van de Belgische hedendaagse muziek, en in 2009 voor haar solistische bijdrage. Jenny Spanoghe is een all-round artieste: ze maakt schilderijen , exposeert regelmatig en schreef een tiental dichtbundels, ook in het Frans. Jenny Spanoghe speelt op een uitzonderlijke altviool van Thomas Meeuwissen , 2002, op een unieke viool Gand&Bernardel van 1877 en op de vernieuwendes vijfsnarige alt van Luc Deneys, Mirecourt, 2005. Strijkstokken van Pierre Guillaume, Jean-Pascale Nehr en Robert Pierce.

Sfeerafbeelding Fontys