Wolfert Brederode

Pianist Wolfert Brederode (1974) is sinds 1996 werkzaam als musicus en componist en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest authentieke musici van de jongere Nederlandse generatie. Kenmerkend voor zijn muziek zijn de verfijnde en gerichte touch, de zorg voor natuurlijke stroming, zijn openheid voor allerlei soorten muziek en zijn niet aflatende zoektocht naar nieuwe horizonten. Hij debuteerde met ensembles als het Wolfert Brederode Quintet, Nimbus, de Susanne Abbuehl Groep en later ook met o.a. het Wolfert Brederode Quartet, Duo Lijbaart/Brederode, Batik en het Yuri Honing Acoustic Quartet. Met deze groepen nam hij op, toerde hij en trad hij op op festivals en uitzendingen in Europa, Azië, Canada, Australië, Zuid- en Midden-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

In 2014 initieerde Wolfert een nieuw trio met Gulli Gudmundsson op contrabas en Jasper van Hulten op drums. Hun eerste album 'Black Ice' verscheen in het voorjaar van 2016 op ECM Records.

Wolfert heeft verder gewerkt met kunstenaars als David Liebman, Jeanne Lee, Arve Henriksen, Mark Feldman, Ernst Reijseger, Matthieu Michel, Tore Brunborg, Rachel Gould, Wolfgang Puschnig, Ronan Guilfoyle, Mats Eilertsen, Tony Lakatos, Michel Portal, Per Oddvar Johansen, Claudio Puntin, Olavi Louhivuori, Oene van Geel, Bram Stadhouders, Jarle Vespestad, Ack van Rooyen, Theo Loevendie, Lucas Niggli, Gerald Veasley, John Ruocco, Eric Vloeimans, Cristina Branco en Amsterdam Sinfonietta.

Naast zijn activiteiten als uitvoerend kunstenaar leverde Wolfert composities voor verschillende theater-, dans- en filmproducties. Wolfert is piano- en ensembledocent aan de jazzafdeling van de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg en aan het conservatorium in Den Haag.

Sfeerafbeelding Fontys