Jelena Bazova

Jelena Bazova is hoofdvakdocent aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg alwaar zij de hoofdvakken piano en orgel doceert. 
Zij studeerde aan het Staatsconservatorium van Kazan (Rusland) de hoofdvakken piano en orgel. Deze studies werden in 1980 beide bekroond met zowel het solistendiploma als met de Prix d’Excellence. In 1991 werd zij laureaat van de Russische nationale orgelcompetitie. 
Van 1980 tot 1990 doceerde zij hoofdvak piano aan het Staatsconservatorium van Astrakhan (Zuid-Rusland). Van 1990 tot 1997 was zij als piano- en orgeldocente verbonden aan het Staatsconservatorium van Kazan.
Jelena Bazova gaf talloze concerten door geheel Rusland, ook voor radio en televisie. In West-Europa trad zij op in Nederland, België, Frankrijk (o.a. in de Nôtre Dame van Parijs), Italië (o.a. in de Sint Pieter te Rome) en Duitsland. Vertolkster van werken van moderne componisten was zij tijdens belangrijke festivals van hedendaagse muziek (“Moskou Herfst”, “De Witte Nachten” van St.Peterburg en “EuropaAzië” te Kazan). 
Sinds 1997 leeft en werkt zij in Nederland. Zij is organist van het befaamde Sacramentskoor te Breda. Haar spel op piano en orgel, solistisch en in ensembles, was meerdere malen te beluisteren op de Belgische en Nederlandse radio. In Nederland verschenen inmiddels diverse cd’s.
Verschillende studenten van haar wonnen prijzen op concoursen, zoals het Nationaal Concours van SJMN (Stichting Jong Muziektalent Nederland), Internationaal Steinway & Sons Concours, het Prinses Christina Concours, het YPF (Young Pianist Foundation) concours en verschillende internationale concoursen.
Sfeerafbeelding Fontys