Hoe krijg je les

Het onderwijs is bij onze hogeschool anders georganiseerd dan op een middelbare school. Je hebt een werkplek, steeds vaker in een open studielandschap, waar je zonder lesrooster de hele week werkt. Daarbij wordt je intensief begeleid door docenten die hier ook de hele dag aanwezig zijn. Ze ondersteunen je bij vakinhoudelijke onderwerpen en geven korte instructies en demonstratie. Een persoonlijke semestercoach begeleidt je in het maken van de nodige keuzes en het vinden van je weg in ons onderwijs. Dit is vergelijkbaar met de klassenleraar op de middelbare school, maar met een meer persoonlijke en intensieve begeleiding.

Sfeer

De sfeer binnen de opleiding is informeel, je zult je er snel thuis voelen. Het contact tussen docenten en studenten is open en goed. Tijdens het werk kun je direct je vragen stellen. Docenten hebben hun werkplek tussen de studenten. Daardoor zijn ze onderdeel van de leeromgeving en gemakkelijk te benaderen.

Toetsing

Je krijgt geen toetsen. Gedurende het onderwijs hebben de docenten steeds zicht op de voortgang en geven ze daarop ook feedback. Aan het einde van een half jaar wordt het totaal van het geleverde werk door het docententeam beoordeeld vanuit beoordelingscriteria die vanaf het begin richting geven aan de opdrachten waaraan je werkt.