Lidy over Automotive Management

“Ik heb een heel grote passie voor auto’s. Die heb ik van mijn vader overgenomen. Er zijn natuurlijk maar weinig meisjes met dezelfde passie. Daarom vind ik de opleiding ook zo ontzettend leuk. De jongens van mijn opleiding snappen tenminste dat ik als meisje zijnde ook een passie voor auto’s kan hebben. Wat ik zo leuk vind aan auto’s? Onder andere de techniek vind ik erg interessant. Daarnaast ook de ontwikkelingen op het gebied van auto’s. En het gevoel dat het geeft als je in een auto rijdt. Zo bijzonder.”

“De jongens van mijn opleiding snappen mijn passie voor auto’s”

“De opleiding Automotive Management is heel breed. Dat vind ik een positief punt. Je leert over van alles wat. Een deel van de studie is gericht op een managementfunctie, dus ook daar leer je veel over. Wanneer je misschien in een vak niet zo goed bent, dan betekent dat niet dat je de opleiding niet zou kunnen halen.” 

“We hebben een hele leuke en hechte klas”

“We werken vaak in groepjes, wat ik erg leuk vind. We praten dan namelijk ook veel over auto’s in het algemeen. Daarnaast hebben we een hele gezellige en hechte klas. Ik denk dat dat ook komt door onze gedeelde passie. Ik voel me ook helemaal op mijn gemak tussen al die jongens hier.”

“Ik voel me ook helemaal op mijn gemak tussen al die jongens hier”

“Ondanks dat ik pas in mijn eerste jaar zit, heb ik al ontzettend veel geleerd. Ik ben er trots op dat wanneer ik nu een autobedrijf binnenloop en ik hoor ze praten achter de balie, dat ik dan de termen begrijp en snap waar ze het over hebben. Ik vind het heel stoer dat ik dat allemaal al weet en begrijp.”

Voorbereiding

“Ik denk dat het belangrijk is dat je je goed oriënteert voordat je aan de opleiding begint. En vraag concrete dingen op open dagen. Dan weet je ook goed het verschil tussen bijvoorbeeld Automotive Management en Bedrijfsmanagement MKB.” 

Sfeerafbeelding Fontys

Naam: Lidy van den Boomen

Instituut: Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek

Locatie: Eindhoven

Opleiding: Automotive Management

Meer over deze opleiding