Lucas over Automotive Management

Ik ben gestart met deze opleiding na het afronden van de havo. Toen ik zelf op zoek was naar een geschikte opleiding wist ik niet precies waar mijn interesse lag. Later bleek dat iets met management mij aansprak. Dit was nog steeds redelijk breed, maar toen ik erachter kwam dat deze opleiding bestond, trok dit wel mijn aandacht. De reden hiervoor was dat deze opleiding mijn passie voor auto’s combineert met het management waar ik naar op zoek was.

"Er ziten veel mensen in mijn klas waarmee ik mijn passie voor auto’s kan delen."

Toen ik de opleiding begon, was ik erg benieuwd hoe het zou zijn om deze studie te gaan doen. Het viel me op dat ik al in een korte tijd een 'gesetteld' gevoel kreeg. Er hangt een prettige sfeer tussen leerlingen en leraren en ook tussen de leerlingen onderling in mijn klas. Net zoals gehoopt zaten er veel mensen in mijn klas waarmee ik mijn passie voor auto’s kon delen.

De manier van werken beviel me ook erg goed. Het begin van de week bestond vooral uit lessen. De rest van de week kregen we als projectgroep erg veel vrijheid om te werken aan het project waar we mee bezig waren. Aan het einde van de week was er telkens een evaluatiemoment met de docenten om de vooruitgang van het project te bespreken. Gedurende de opleiding wordt deze wekelijkse begeleiding minder, maar tussendoor zijn er voldoende begeleidingsmomenten waarin docenten beschikbaar zijn om vragen te stellen. Het fijne bij deze opleiding is dat de docenten ook buiten deze begeleidingsmomenten open staan om vragen te beantwoorden.

"Docenten kunnen door hun praktijkervaring veel voorbeelden geven bij de stof."

Een groot voordeel van de docenten is dat ze veel praktijkervaring hebben in het vak dat ze geven. Hierdoor kunnen ze ook gemakkelijk praktijkvoorbeelden geven bij de stof. Verder hebben ze ook een bepaald 'inzicht' waardoor ze meestal op alle gestelde vragen antwoord hebben.

Ik raad mensen, die een opleiding aan het zoeken zijn, aan om een keer mee te lopen. Bij een meeloopdag maak je één of meerdere lessen mee. Bij mij was dit gelijk een les die ik zelf erg interessant vond. Ook kijk je mee bij een projectgroep als ze aan hun project werken, dit geeft een goed beeld van hoe het er dagelijks aan toe gaat. Wees dan vooral niet bang om vragen te stellen, want daar helpt iedereen je graag mee!

Sfeerafbeelding Fontys

Naam: Lucas van der Cammen

Instituut: Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek

Locatie: Eindhoven

Opleiding: Automotive Management

Meer over deze opleiding