Na de opleiding

Wat kun je met deze opleiding?

Na de opleiding kun je onder andere gaan werken in het bedrijfsleven, bij de overheid en bij non-profit organisaties.
Afgestudeerden van de opleiding Commerciële Economie kom je op meerdere plekken in organisaties tegen. We leiden je op voor beroepen als:

Marketing manager

Als marketing manager ben je op zoek naar nieuwe manieren om behoeftes van klanten in te vullen en ze te overtuigen van je producten. Je zorgt voor slimme en effectieve reclamecampagnes en andere manieren om een product gewild te maken.

Sales manager

Een sales manager is verantwoordelijk voor de verkoop van producten en diensten en geeft leiding aan een team van verkopers.

Product manager

De product manager is verantwoordelijk voor de vertaling van de behoefte van doelgroepen in een nieuw product, soms zelfs op nieuwe markten. Je werkgebied gaat van onderzoek naar ontwikkeling, branding en distributie.

Marktonderzoeker

Als marktonderzoeker doe je onderzoek naar producten, trends, het imago van een bedrijf en de tevredenheid van klanten. Je verzamelt en analyseert zelfstandig gegevens, die je rapporteert aan productontwikkelaars en marketeers.

Onze afgestudeerden kunnen ook aan de slag als export manager, accountmanager, marketingcommunicatie manager of zelfstandig ondernemer.

Startsalaris

Startsalaris Salaris na 10 jaar
Afgestudeerde CE € 2.015 € 4.346
Gemiddelde Hbo € 2.055 € 3.744

(Bron: Studie & Werk 2017, in opdracht van Elsevier)

Situatie na de opleiding

Loondienst 73%
Freelance 3%
Studerend 11%
Werkzoekend 1%
Anders 11%

(Bron: Studie & Werk 2017, in opdracht van Elsevier)

Doorstuderen

Direct na je bachelor opleiding of na een aantal jaren werkervaring kun je een master opleiding volgen in Nederland of in het buitenland. Als je bij de start van de opleiding al zeker weet door te willen studeren is het raadzaam te onderzoeken welke eisen de universiteit stelt om in te kunnen stromen. Afhankelijk van de verschillende universiteiten zijn er aanvullende voorwaarden om toe te kunnen worden gelaten bij een universiteit. Mocht je hier vragen over hebben dan verzoeken wij je contact op te nemen met de opleiding.

Onze afgestudeerden kiezen regelmatig voor een van de volgende masters:
- Marketing Management (Universiteit van Tilburg)
- Marketing Research (Universiteit van Tilburg)
- Strategic Management (Universiteit van Tilburg)
- International Business (Universiteit van Maastricht)

Studie & Werk 2017 (Bron: Elsevier)

Gemiddeld vinden afgestudeerden van deze opleiding binnen 1 tot 6 maanden een baan op hbo-niveau

Sfeerafbeelding Fontys