Studenten en oud studenten over deze opleiding

• Kiki van Dongen

Blog 2: Kiki in Maleisië

Kennismaken met de stad en zijn bezienswaardigheden

De eerste avond dat we waren aangekomen zijn we door huisgenootjes meegenomen naar Jalan Alor, een eetstraat in het hart van Kuala Lumpur. Overdag zijn er vooral locals te vinden maar ’s avonds bruist de straat van energie. Er lopen honderden mensen en heel de straat is gebombardeerd met restaurants en stands met allerlei fruit, groenten, souvenirs en nog veel meer. Als je in deze straat bent moet je gewoon ergens gaan zitten aangezien elke plek dezelfde gerechten heeft. De avond dat wij er waren, was er ook nog een optocht door de straat, omdat de Boeddha jarig was. Deze avond was al een hele ervaring op zich, waarbij ik meteen onder de indruk was van deze drukke stad.

De dagen erna hadden we nog 10 dagen de tijd om Kuala Lumpur te ontdekken. We vonden het namelijk fijn om ruim een week voordat onze stage begon alvast naar Kuala Lumpur te vliegen. In deze dagen zijn we naar bijna alle bezienswaardigheden geweest waaronder de Batu Caves. Vooraan staat een 42 meter hoog ‘gouden’ standbeeld en de gekleurde trappen naast het standbeeld brengen je naar de grotten. Deze trap bevat 272 treden, als je hierheen gaat zou ik je aanraden om dit in de ochtend te doen omdat het ’s middags erg warm is. Bovenaan de trappen heb je uitzicht over de stad en als je de grotten inloopt kun je de tempels ingaan die daar gebouwd zijn. Zowel in de grotten als op de trappen kom je veel aapjes tegen. Pas wel op met spullen die je in je hand hebt, want ze kunnen erg brutaal zijn.

Uiteraard zijn we ook naar China Town geweest. Een straat vol met winkeltjes en kraampjes met allerlei souvenirs. Als je ook maar een keer ergens naar kijkt, proberen ze je naar binnen te krijgen. We hebben ook nog een fietstour door de stad gedaan, wat echt een aanrader is! Je ziet naast alle bekende bezienswaardigheden ook mooie plekken waar je anders nooit zou komen. En natuurlijk zijn we ook nog de Petronas Twin Towers ingegaan. De twee spitsen bereiken een hoogte van 452 meter en heeft 88 verdiepingen. Zowel op de brug als helemaal bovenin te toren heb je een geweldig uitzicht over de stad. Bij de inwijding van het gebouw in 1998 was de Petronas het hoogste gebouw ter wereld, dat is in 2003 overtroffen.

Een bezoekje aan Singapore mag niet ontbreken

Het laatste weekend voor onze stage zou beginnen, zijn we met een aantal meiden naar Singapore gegaan. Ook al grenst het aan Maleisië, het is daar toch heel anders. Singapore is een schoon, modern en veilig land. Ze hebben er een vrij strenge regelgeving en je krijgt er voor heel veel dingen een boete. Roken mag bijvoorbeeld niet zomaar op straat, alleen in de aangegeven vakken. Voor een grote stad rijden er in Singapore rijden bijzonder weinig auto’s. Het openbaar vervoer is hier namelijk uitstekend en erg goedkoop en voor het kopen van een auto heb je eerst een vergunning nodig van omgerekend €12.000,-.

Het is stage tijd!

Na ruim een week nog vakantie te hebben gehad, was het dan toch echt tijd om te beginnen met stage. In de week vooraf hadden Mirte en ik al geluncht met de eigenaresse van het bedrijf. Dit was erg prettig en nam wel wat zenuwen weg, omdat we alles konden vragen wat voor ons nog onduidelijk was. Mirte en ik lopen stage bij het fashionbedrijf FERN, waarvan de winkel zich in de wat luxere wijk Bangsar bevindt. We werken vaak vanuit de winkel. Er is achterin een soort lounge waar we met z’n alle kunnen werken (het is dus niet dat wij echt meehelpen in de winkel). Daarnaast is er ook nog een kantoor met atelier waar we ook af en toe werken. Wij houden ons vooral bezig met de online marketing van FERN, dus de social mediakanalen, de website en de nieuwsbrief.

De eerste weken stonden voornamelijk in het teken van onderzoek en kwamen al snel tot een lijst met punten die wij graag verbeterd zouden willen zien. De website was nog niet helemaal af, de nieuwsletter was veel te basic en van de social mediakanalen werd te weinig gebruik gemaakt.

Tussen al het werken door, gaan we eigenlijk elk weekend wel wat doen. Meestal gaan we een weekend of dagje weg en af en toe ben ik een weekend in Kuala Lumpur zelf. Er is in Maleisië veel te doen en je kunt overal goedkoop met de bus of het vliegtuig heen. Het leukste weekend weg tot nu toe is toch wel een bezoek aan de Perhentian Islands, waar we met veel Nederlanders waren. Daarnaast is het een prachtig eiland met helderblauw water en een perfecte plek om te snorkelen met veel mooie vissen, schildpadden en mini haaien.

De komende weken staan er nog veel leuke activiteiten op de planning, onder andere Bangkok, Krabi, Bali en Penang.

Tot de volgende keer!

Groetjes Kiki

Lees de eerste blog van Kiki hier!

Mocht je vragen hebben, dan mag je mij altijd een mailtje sturen via kikivandongen@live.nl.