Toelatingseisen

Hieronder lees je de verschillende toelatingseisen en de aanvullingen die wij kunnen bieden. Een vinkje betekent dat je zonder meer toelaatbaar bent.

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM ec of be + wiA of wiB ec of be
EM
NG
NT

Voldoe je niet aan de nadere vooropleidingseisen?

Heb je een havo of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog toegelaten te worden door het behalen een toelatingstoets.

Mbo

Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding. Check wel of jouw mbo-opleiding voldoende aansluit. Twijfel je, neem dan contact met ons op via feht@fontys.nl of bel met 08850 77222.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Niet de juiste vooropleiding en 21 jaar of ouder?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Vraag via FEHT@fontys.nl informatie over de aanvullende mogelijkheden én kijk voor meer informatie op deze pagina.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.

 • Verkort traject voor vwo-leerlingen
  Ben je in het bezit van een vwo-diploma? Dan kun je de opleiding in drie jaar afronden. Je start samen met andere vwo-studenten in een klas in het tweede jaar van de opleiding. Tijdens dit jaar volg je alle vakken uit jaar twee en je sluit via extra opdrachten een aantal vakken en een project uit jaar 1 af. Je staat er niet alleen voor want je krijgt begeleiding van betrokken docenten.

  Kan je in het verkorte traject instromen? Kies bij het aanmelden in Studielink voor de optie 'start in 1e jaar: ja'. We plaatsen alle studenten met een vwo diploma automatisch in dit verkort traject. Wil je dit absoluut niet? Stuur dan een e-mail naar FEHT@fontys.nl.

  Twijfel je nog? Neem dan contact met ons op via hetzelfde e-mailadres of bel 08850 77222.

 • Toets bedrijfseconomie

  Inhoud

  Ondernemingsplan: inhoud, eisen aan starten onderneming, rechtsvormen, marktverkenning, marketing mix (6 P’s) Financieel plan: Investeringsbegroting, Financieringsplan, Exploitatiebegroting, Liquiditeitsbegroting, Begrote eindbalans, beoordeling financieel plan Jaarverslag en Jaarrekening (Balans en Winst – en verliesrekening) Financiering: verschillende vormen van vreemd vermogen en eigen vermogen Financiële stuurinformatie m.b.t. Rentabiliteit (REV, RTV, RVV, hefboomwerking), Liquiditeit (Current Ratio, Quick Ratio), Solvabiliteit (Debt Ratio, Solvabiliteitspercentage) Kosten: onderscheid kosten en uitgaven, kostensoorten, variabele en vaste kosten, kostprijsberekeningen, break even punt Commerciële calculaties: bruto winstmargeberekeningen, BTW

  Type toets

  De toets duurt anderhalf uur en bestaat uit 50 MC vragen met 3 antwoordmogelijkheden

  Hulpmiddelen

  Tijdens de toets is het gebruik van een niet programmeerbare rekenmachine toegestaan.

  Voorbereidingsstof

  Ter voorbereiding op de toelatingstoets M&O kun je bovengenoemde onderwerpen bestuderen in het (zelf aan te schaffen) boek:

  Samengevat M&O HAVO Auteur(s) A. Maurer Uitgeverij Thiememeulenhoff ISBN 9789006073706

  Oefentoets

  Ter voorbereiding op de toets kun je gebruik maken van een oefentoets met bijbehorende uitwerkingen.