Commerciële Economie - International Marketing and Management

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Tilburg
Zie jij jezelf al rondlopen in het internationale bedrijfsleven? Lijkt het jou leuk om nieuwe producten te bedenken of marketingcampagnes op te zetten? Heb je een talenknobbel? Dan is de opleiding 'Commerciële Economie - International Marketing and Management' echt iets voor jou!

Over de opleiding

Bij deze opleiding stomen we je klaar voor een toekomst in het internationale bedrijfsleven. Na vier jaar weet jij hoe je bedrijven, producten en diensten internationaal op de kaart zet. En hoe je verkoopsuccessen behaalt in binnen- en buitenland. Naast een projectgerichte manier van werken, werk je ook aan je personal leadership om ook jouw persoonlijke ontwikkeling een boost te geven.

Waarom CE - International Marketing and Management bij Fontys?

 • Een kleinschalige, actieve onderwijsvorm
 • Het werken in projectgroepen staat dan ook centraal
 • Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling door personal leadership
 • Native speakers leren je de vreemde talen
 

Wat ga je leren?

Hoe zet je een concept store op in Parijs of hoe introduceer je een Duitse startup op een succesvolle manier in Nederland? Door niet achterover te leunen in de klas, maar met je projectgroep te werken aan opdrachten voor internationale bedrijven leer jij hoe je dit slim aanpakt.

 • Goede mix tussen projectwerk, coaching, zelfstudie en minicolleges
 • Vaardigheden: organiseren, plannen, samenwerken, intercultureel handelen, het spreken van vreemde talen
 • Je krijgt geen losse vakken maar inspiratielessen
 • Alle lesstof komt bij elkaar in een project. Zo zie je meer samenhang en krijg je alle informatie die je nodig hebt om met je project aan de slag te kunnen
 
afspelen

Student International Marketing and Management:

"Bij International Marketing and Management moet je echt zelf aan de slag en ervoor zorgen dat jij de kennis onder de knie krijgt. Hier mag je discussiëren en worden er weinig boeken gebruikt."

 

Hoe ziet je week eruit?

Studeren bij International Marketing and Management is hard werken, maar ook afwisselend. De ene keer werk je samen met je projectgroep of een internationaal bedrijf. De andere keer krijg je, op jouw verzoek, een minicollege over een probleem waar je tegenaan loopt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het ophalen van de informatie die je nodig hebt.

 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,9 gemiddeld, 593 respondenten
3,8 gemiddeld, 6970 respondenten
Aantal eerstejaars
 
534
277
Lesuren per week
 
18-24
18-24
Door naar het tweede jaar
 
57%
60%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 39%
38%
 
HBO-bachelor of hoger 44%
43%
Doorstuderen
 
13%
17%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
87%
werkloos
4%
van de werkende afgestudeerden
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 19-09-2019
sk123-logo-full
 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij met ec of be + wiA of wiB
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij met ec of be
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

  UPDATE april 2020

  Laatste jaar mbo?
  Wij kunnen ons voorstellen dat je nu in het laatste jaar van je mbo-opleiding een kleine studievertraging oploopt. Je hebt dan nog geen diploma aan het einde van dit schooljaar. Meld je dan toch aan bij Fontys, je bent van harte welkom! Je kan starten met jouw hbo-opleiding en hebt nog tot eind 2020 de tijd om je mbo diploma te halen.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Niet de juiste vooropleiding en 21+?  
Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Kijk voor meer informatie op deze pagina of vraag meer informatie aan via FEHT@fontys.nl

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

Vanaf het eerste jaar werk je aan opdrachten voor internationaal georiënteerde bedrijven.”

 

Opbouw

Opbouw van Commercële Economie - International Marketing and Management

Vanaf het eerste jaar werk je aan opdrachten voor internationaal georiënteerde bedrijven, zo oefen je direct met het spreken en schrijven in vreemde talen. Naast Engels kies je vanaf jaar 1 voor Frans, Spaans of Duits. Je werkt in een projectgroep en gaat actief aan de slag. Dankzij de projectgerichte manier van leren, leer je waar je talenten liggen en welke rol binnen het team op je lijf geschreven is: je personal leadership! Je leert vaardigheden die jouw persoonlijke ontwikkeling een boost geven. In het eeste jaar is Nederlands de voertaal.

Je weken bestaan uit de volgende verdeling: 

 • 20 uur les
 • 10 uur projectwerk
 • 10 uur zelfstudie

Voertaal Engels
Vanaf het tweede jaar is Engels de voertaal. Dan ga je ook samenwerken met buitenlandse, internationale bedrijven. Vanaf dit jaar kun je een derde vreemde taal kiezen.

Na het eerste studiejaar weet je wie je bent, waar je krachten liggen en wat je wilt. Dat is het plan. Dat je geloof in eigen kunnen groeit en je beter in staat bent om keuzes te maken en doelen te bereiken. Hierdoor weet je waarop je in het tweede jaar het accent wilt leggen: op 'Marketing & Sales', 'Management & Organization' of 'Language & Culture'.

Stage
Stagelopen is de perfecte manier om het werkveld te leren kennen. Daarom loop je in het derde jaar een half jaar je oriënterende stage. Je werkt aan een onderzoeksopdracht en werkt in het bedrijf mee. Bij voorkeur in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan Duitsland, Zuid-Afrika of Australië.

Minor
Om je verder te specialiseren in een vakgebied naar keuze volg je in het derde jaar een minor. Volg een minor binnen of buiten Fontys of in het buitenland bij een van onze partneruniversiteiten. Wat dacht je van Marokko, Zuid-Korea, Spanje of Shanghai?

Afstudeerscriptie
Het laatste jaar staat in het teken van afstuderen en het schrijven van de daarbij behorende scriptie. Je gaat aan de slag met een probleemstelling of vraagstuk van een echt (internationaal) bedrijf of organisatie.

Afstudeerstage
Je afstudeerstage is de ideale kans om contact te leggen met potentiële werkgevers. Ook ontvangen we exchange students waarmee jij gaat samenwerken. Hoe leuk is dat!

 
 

Na je opleiding

Bij International Marketing and Management leiden we je op tot dé ambitieuze manager van de toekomst bij bedrijven die actief zijn op wereldniveau, in binnen- of buitenland.

Ga aan de slag als:

 • Sales-/accountmanager
 • Marketonderzoeker
 • Brand manager
 • (Online) marketingmanager
 
afspelen

Alumnus Dennis van Iersel, Online Marketeer bij 4Online Group

‘Door het werken in projecten en tijdens stages heb ik marketing- en managementskills opgedaan.’

 

Meer weten over de opleiding Commerciële Economie - International Marketing and Management

Tijdens een open dag kun je rondkijken, de sfeer proeven en presentaties bijwonen. En natuurlijk kun je in gesprek gaan met studenten en docenten. Vanwege de coronarichtlijnen zijn open dagen óp locatie bij de opleiding(en) op dit moment helaas niet mogelijk.

Toch de sfeer proeven, vragen stellen aan studenten en docenten of een voorlichting bekijken?
Dat kan gelukkig wél.

Klik op de link/knop “Alternatief voor een open dag…?” bovenaan deze pagina en bekijk de “Online Open Dag” van de opleiding. Daar kun je in ieder geval iets verder kennismaken met deze opleiding!

Heb je nog een vraag?

Hieronder vind je de contactgegevens van deze opleiding, neem gerust contact met ons op.
We beantwoorden graag jouw vragen.

Je studeert samen met andere scholieren een dag bij een opleiding. Voor deze groep is een speciaal programma samengesteld, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de opleiding in elkaar zit. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart wat het studeren bij Fontys inhoudt. 

Vanwege de coronarichtlijnen zijn er op dit moment geen Proefstudeermomenten bij de opleidingen óp locatie.

Online Proefstuderen
De meeste opleidingen bieden wél online Proefstudeermomenten waarvoor je je nu kunt aanmelden.

Tijdens een dagje meelopen word je gekoppeld aan een van onze studenten. Je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee en kun je met studenten en docenten praten. Zij vertellen je graag wat de studie inhoudt en hoe het is om bij Fontys te studeren. 

Vanwege de coronarichtlijnen zijn er op dit moment geen Meeloopdagen bij de opleidingen óp locatie.

Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en computer.   
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Het studiejaar start op 31 augustus, zorg er voor dat je je ruim voor die datum hebt aangemeld via Studielink. Maar: hoe eerder hoe beter natuurlijk. Zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren

Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink – dashboard.

Stap 2: Je kunt de Studiekeuzecheck doen
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

In de factsheet vind je de belangrijkste opleidingsinformatie handig op een rij.

Download de factsheet