Kennismaken met Johan Cruyff Academy

Leuk dat je verder kennis wilt maken met deze opleiding! Je vindt hier allerlei informatie. Kijk vooral lekker rond. We staan te popelen om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij twijfels of andere zaken. Zien of spreken we elkaar?

Studeren aan de Johan Cruyff Academy en daarnaast voetballen bij de KNVB en Arsenal.

Hoe doe je dat eigenlijk? Studente Daniëlle legt het uit.

Waarom studeren aan de Johan Cruyff Academy Tilburg?

De Johan Cruyff Academy is een initiatief van Johan Cruijff om sporters in staat te stellen hun topsport te combineren met een hbo-studie. Op deze manier kunnen zij een succesvolle overgang maken naar een baan in de sportsector (of daarbuiten), nadat zij stoppen met professionele sport. Johan Cruijff was ervan overtuigd dat sporters het best sportorganisaties kunnen leiden, omdat zij de kenmerken van sport als geen ander kennen. Daarom biedt de Johan Cruyff Academy topsporters de mogelijkheid om hun topsport met een full-time hbo-studie te combineren. Om toegelaten te worden dien je deel uit te maken van de nationale top in jouw sport in jouw leeftijdsklasse. Waarom studeren aan de Johan Cruyff Academy?

• Topsportsfeer; student-sporters motiveren elkaar in zowel sport als studie
  • Studiecoach; persoonlijke begeleiding bij planning van je studie en sport
  • Sport georiënteerd; inhoud van het studieprogramma is 100% gericht op de sport
  • Ondernemend; je leert je studie op te pakken als een ondernemer; ook handig in je toekomstige baan

De online open dag

Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding? Meld je in het najaar weer aan voor het bijwonen van de online voorlichting. De inhoud van de Johan Cruyff Academy is gelijk aan de inhoud van de opleiding SPECO Sportmarketing. Je wordt bij beide opgeleid tot sportmarketeer.

Online Meet and Greet

Tijdens de meet and greet met een docent en student krijg je alle informatie over de opleiding die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan hoe wij het rooster afstemmen op jouw trainings- en wedstrijdschema, hoe je les krijgt en welke vakken je krijgt. De student vertelt jou zijn of haar ervaring en hoe het studeren te combineren is met het uitvoeren van topsport. Uiteraard is er ookl tijd voor al jouw vragen. Dus ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Dan zien we je graag bij onze online meet and greet!

Events

In november 2021 organiseren we weer veel activiteiten, waaronder ook opleidingsvoorlichtingen. We houden je graag op de hoogte als je een paar gegevens achterlaat.

Neem een kijkje in ons gebouw

We kunnen je helaas niet live ontvangen. Maar we snappen dat je benieuwd bent waar je straks gaat studeren. Neem daarom alvast een kijkje in ons gebouw in Tilburg!

Het Cruyff netwerk

De drie Johan Cruyff Academies in Tilburg, Amsterdam en Groningen, werken samen en maken deel uit van een internationaal academisch 'Cruyff netwerk'. Kijk hier voor meer informatie over de Johan Cruyff Academies en het netwerk.

ga naar de site