Kennismaken met Johan Cruyff Academy

Leuk dat je verder kennis wilt maken met deze opleiding! Je vindt hier allerlei informatie. Kijk vooral lekker rond. We staan te popelen om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij twijfels of andere zaken. Zien of spreken we elkaar?

Studeren aan de Johan Cruyff Academy en daarnaast voetballen bij de KNVB en Arsenal.

Hoe doe je dat eigenlijk? Studente Daniëlle legt het uit.

Waarom studeren aan de Johan Cruyff Academy Tilburg?

De Johan Cruyff Academy is een initiatief van Johan Cruijff om sporters in staat te stellen hun topsport te combineren met een hbo-studie. Op deze manier kunnen zij een succesvolle overgang maken naar een baan in de sportsector (of daarbuiten), nadat zij stoppen met professionele sport. Johan Cruijff was ervan overtuigd dat sporters het best sportorganisaties kunnen leiden, omdat zij de kenmerken van sport als geen ander kennen. Daarom biedt de Johan Cruyff Academy topsporters de mogelijkheid om hun topsport met een full-time hbo-studie te combineren. Om toegelaten te worden dien je deel uit te maken van de nationale top in jouw sport in jouw leeftijdsklasse. Waarom studeren aan de Johan Cruyff Academy?

• Topsportsfeer; student-sporters motiveren elkaar in zowel sport als studie
  • Studiecoach; persoonlijke begeleiding bij planning van je studie en sport
  • Sport georiënteerd; inhoud van het studieprogramma is 100% gericht op de sport
  • Ondernemend; je leert je studie op te pakken als een ondernemer; ook handig in je toekomstige baan

De online open dag

Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding? Meld je in het najaar weer aan voor het bijwonen van de online voorlichting. De inhoud van de Johan Cruyff Academy is gelijk aan de inhoud van de opleiding SPECO Sportmarketing. Je wordt bij beide opgeleid tot sportmarketeer.

Online Meet and Greet

Tijdens de meet and greet met een docent en student krijg je alle informatie over de opleiding die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan hoe wij het rooster afstemmen op jouw trainings- en wedstrijdschema, hoe je les krijgt en welke vakken je krijgt. De student vertelt jou zijn of haar ervaring en hoe het studeren te combineren is met het uitvoeren van topsport. Uiteraard is er ookl tijd voor al jouw vragen. Dus ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Dan zien we je graag bij onze online meet and greet!

Events

Dit studiejaar zijn er geen online open dagen meer. In het najaar organiseren we weer veel activiteiten, waaronder ook opleidingsvoorlichtingen. We houden je graag op de hoogte als je een paar gegevens achterlaat.

Je studeert samen met andere scholieren een dag bij de opleiding SPECO Sportmarketing. Voor jullie is een speciaal programma samengesteld, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de opleiding in elkaar zit. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart wat het studeren bij Fontys en SPECO Sportmarketing inhoudt.

Tilburg (online)
20 mei 2021 13:00 - 15:00 uur
nog 7 plekken

Tijdens het online proefstuderen krijg je in korte tijd veel aspecten van de opleiding te zien en te horen. Zo geven docenten je kort belangrijke informatie over de opleiding en zijn er drie workshops van vakken die we tijdens de opleiding aanbieden:

• Sportmarketing
  • Marketingcommunicatie
  • Sponsoring

Na afloop van het programma heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen. Zo hopen we jou goed te kunnen helpen met het maken van je studiekeuze.

Tilburg (online)
08 jun 2021 10:00 - 12:00 uur
nog 7 plekken

• Meet and Greet Johan Cruyff Academy Tilburg

Neem een kijkje in ons gebouw

We kunnen je helaas niet live ontvangen. Maar we snappen dat je benieuwd bent waar je straks gaat studeren. Neem daarom alvast een kijkje in ons gebouw in Tilburg!

Het Cruyff netwerk

De drie Johan Cruyff Academies in Tilburg, Amsterdam en Groningen, werken samen en maken deel uit van een internationaal academisch 'Cruyff netwerk'. Kijk hier voor meer informatie over de Johan Cruyff Academies en het netwerk.

ga naar de site