Na de opleiding

JCA is een goede springplank voor een baan in de sport. Na 4 jaar studeren ga je de arbeidsmarkt op met jouw eigen inside kennis van de topsport, aangevuld met actuele kennis van sportmarketing, sponsoring en andere vakgebieden binnen de sportbusiness. Dit combineer je met persoonlijke kennis van je sterke en minder sterke kanten en een bak aan werkervaring, opgedaan tijdens de vele praktijkopdrachten. Dit opent deuren bij tal van organisaties uit het SPECO netwerk, waar jij als JCA'er deel van uitmaakt.

Met je getuigschrift Bachelor of Science op zak ben je breed inzetbaar in tal van functies en bij mooie organisaties. Denk hierbij aan functies als sportmarketeer, manager sponsoring, sportevent manager of accountmanager.

Arbeidsmarktperspectief: Topsporter in combinatie JCA opent vele deuren

Waar zou je liever werken dan in een sportrijke omgeving? Bij een producent van sportartikelen zoals Nike of Under Armour? Of wat dacht je ervan als sportmarketeer betrokken te zijn bij een voetbalclub als PSV, Ajax of Feyenoord. Of wil je een rol spelen bij evenementen als the European Hockey League, KLM Open, Formule 1, Wimbledon, de Tour de France of andere grote sportevenementen? En wil je lokaal aan de slag: regionale bedrijven in de sport of lokale gemeenten en overheden zoeken ook sportmarketeers. Voor deze dynamische en brede wereld is JCA voor jou als topsporter de beste springplank.

Doorstuderen aan de universiteit

Na het afronden van je studie ben je in het bezit van een volwaardig getuigschrift Bachelor of Science. Heb je de ambitie om door te studeren? Met de diploma en een goede cijferlijst houdt niets je nog tegen om een vervolgstudie aan de universiteit te volgen.

Sfeerafbeelding Fontys
Topsporters die een vierjarige hbo-opleiding hebben afgerond zijn gewild op de arbeidsmarkt.
Met je sport-achtergrond en winnaarsmentaliteit toon jij aan over competenties te beschikken waar veel bedrijven op zoek naar zijn.