Studieschema

Hieronder vind je de opleiding schematisch weergegeven. Ieder studiejaar bestaat uit twee semesters. In elk semester staat in de lessen en projecten een ‘beroepsrol’ centraal. De vakken en het project in die periode sluiten daarbij aan.

Hoe ziet de opleiding eruit?

STUDIEJAAR 1 (PROPEDEUSE) ONDERNEMENDE MANAGER JUNIOR CONSULTANT
Het schrijven van een businessplan voor een nieuw innovatief product binnen de Leisure branche. Hoofdvakken: marketing, algemene economie, bedrijfseconomie, e-marketing, Engels, recht, management & organisatie. Leisure gerelateerde vakken: inleiding toerisme Het schrijven van een adviesplan voor een bestaand bedrijf in Leisure uit het eigen netwerk. Hoofdvakken: consumentengedrag, marketing, e-marketing, sales & accountmanagement, Engels, bedrijfseconomie, marktonderzoek & statistiek. Leisure gerelateerde vakken: inleiding eventmanagement
STUDIEJAAR 2 MARKETING MANAGER CONCEPTONTWIKKELAAR/EVENTMANAGER
Het schrijven van een strategisch marketingplan en een marketingcommunicatieplan voor een Leisure bedrijf. Hoofdvakken: strategische marketing, e-marketing, marktonderzoek, marketingcommunicatie, Engels, consumentengedrag en dienstenmarketing Je werkt aan een externe opdracht voor een bestaand bedrijf binnen de Leisure branche. Het gaat over het bedenken en ontwikkelen van nieuwe en vernieuwende vrijetijdsproducten en diensten met grote belevingswaarde voor de afnemers. Hoofdvakken: vrijetijdskunde, touroperating, creativiteit, dienstenmarketing, praktijk event, conceptontwikkeling, eventmanager theorie
STUDIEJAAR 3 ORIËNTERENDE STAGE LEERKRING EN SPECIALISATIE
Gedurende 20 weken ga je individueel stage lopen bij een Leisure bedrijf om praktijkervaring op te doen in een "levensechte" beroepssituatie en breng je de geleerde theorie in praktijk In dit semester bereid je je voor op het afstuderen en volg je een minor om je in een vakgebied verder te specialiseren.
STUDIEJAAR 4 EXPORT MANAGER AFSTUDEERSTAGE
Voor een bestaand Leisure bedrijf ga je nieuwe (buitenlandse) markten zoeken en een exportplan schrijven. Hoofdvakken: selling- and sales management, supply chain management, marketingcontrol In dit semester ga je voor een Leisure bedrijf aan de slag met het individueel uitvoeren van onderzoek en het schrijven van een afstudeerrapport.