Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot de opleiding Commerciële Economie Leisure Management als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4. Een afgestudeerde havist of vwo’er moet bovendien ook nog over het juiste profiel beschikken. Heb je niet het juiste profiel, dan is het mogelijk om na het slagen voor deficiëntietoetsen alsnog toegelaten te worden. Meer informatie over de toelatingseisen vind je hier.

Profielen havo/vwo

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM ec of m&o of be + wiA of wiB ec of m&o of be
EM
NG
NT

Voldoe je niet aan de nadere vooropleidingseisen?

Heb je een havo of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog toegelaten te worden door het behalen een toelatingstoets.

Mbo

Met een MBO-4 diploma ben je direct toelaatbaar, een uitzondering hierop is een MBO-4 diploma uit een van de volgende domeinen:
• Techniek en procesindustrie
• Zorg en Welzijn
• Voedsel, natuur en leefomgeving

Op basis van een toelatingsonderzoek kan worden bepaald of je alsnog toegelaten kunt worden. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Maaike Arts (maaike.arts@fontys.nl).

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Klik hier voor meer informatie.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.

Vragen over de toelatingseisen?

Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met het Faculty Office van Fontys Hogeschool Economie en Communicatie