Inhoud opleiding

Elk studiejaar telt 4 periodes waarin een beroepsrol en thema in de wereld van sport en sportbusiness centraal staan. Hierdoor krijg je een goed beeld van de gehele business. Zowel de profit als non-for zijde komen aan bod. Tijdens je studie pas je jouw kennis direct toe tijdens projecten voor echte opdrachtgevers uit de sportwereld.

Hoe krijg je les: projectmatig met echte praktijkcases

Je krijgt kennis aangereikt in colleges en je werkt in workshops aan het versterken van je vaardigheden. Wat je daarbij leert pas je direct toe in je projectopdracht. Deze opdracht krijg je aan het begin van de periode van een echte sportorganisatie. Dit vraagstuk pak je niet alleen aan, maar samen met een projectgroep en onder begeleiding van je projectcoach. Daarnaast krijg je gastlessen van bekende mensen uit de sport, bezoek je interessante sportorganisaties en ga je naar grote sportevenementen.

Toetsen

Elke periode krijg je één grote kennistoets, waarin je laat zien hoe je theoretische kennis is van diverse vakken. In dezelfde periode werk je aan een groot project, dat je afsluit met bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie van je sportmarketingplan, sponsorplan of campagne. We toetsen ook op vaardigheden, zoals presenteren, debatteren en creativiteit. Je wordt toegelaten tot leerjaar twee als je alle studiepunten van het eerste jaar hebt behaald.

Personal Branding

Naast onderwijs bieden we je nog iets bijzonders. Namelijk de kans om je eigen ontwikkeling vorm te geven en je passie te volgen. Dat doen we via Personal Branding. Personal Branding is hét programma voor SPECO studenten die zich willen onderscheiden en ontwikkelen naast de studie. Dat gebeurt door middel van verschillende activiteiten, zoals gastcolleges en workshops. Je leert jezelf profileren en 'branden'.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Heb jij een passie voor sport? Raak jij gefascineerd door sportmerken? Haal jij alles uit jezelf en werk je graag in teams?
Maak dan kennis met SPECO Sportmarketing!