afspelen
 

Opbouw

In het eerste jaar is er aandacht voor kennis én vaardigheden om je voor te bereiden op praktijksituaties en je te helpen bij projecten. De thema’s die centraal staan zijn Sportmarketeer, Verenigingsadviseur, Commercieel Medewerker en Sponsormanager. Daarnaast besteed je tijd aan Engels, ICT en je Personal Branding: dit is hét programma voor SPECO studenten die zich willen onderscheiden en ontwikkelen naast de studie.

In het eerste jaar bestaan je weken uit de volgende verdeling:

  • 18 uur projectwerk, inclusief begeleiding
  • 12 uur les
  • 10 uur zelfstudie

Dit jaar staat je persoonlijke ontwikkeling en je functioneren in groepen centraal en ga je je voorbereiden op je stage. Je gaat aan de slag met de thema’s Online Marketeer, Sportbeleidsmedewerker, Marketingmanager en Eventmanager. Je brengt een bezoek aan Barcelona en gaat op Outdoration, een 5-daags kamp waarin studenten elkaar en zichzelf beter leren kennen door middel van samenwerkingsactiviteiten. Ook vindt de SPECO-tour plaats. Een event waar topsprekers uit de sportwereld je bijpraten over de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Werken op een stageplek is de perfecte manier om het werkveld van de sportmarketeer te leren kennen. Daarom loop je dit jaar stage bij een (sport)organisatie. Om je verder te specialiseren in een vakgebied naar keuze, volg je in het derde jaar ook een minor. Een minor kun je volgen binnen of buiten Fontys of zelfs in het buitenland bij een van onze partneruniversiteiten.
Het laatste jaar staat in het teken van de afstudeerstage en de bijbehorende scriptie. Je afstudeerstage draait om onderzoek en advies. Je gaat aan de slag met een probleemstelling of vraagstuk van een echt (sport)bedrijf- of een echte (sport)organisatie. Ook is deze stage de ultieme kans om relaties te leggen met potentiële werkgevers. Verder bieden wij je in de eerste 2 periodes van dit jaar de mogelijkheid om een specialisatie (keuzevak) te volgen binnen de opleiding, zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen in een richting waar jouw interesses liggen.