Toelatingseisen

Hieronder lees je de verschillende toelatingseisen en de aanvullingen die wij kunnen bieden. Een vinkje betekent dat je zonder meer toelaatbaar bent.

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM ec of be + wiA of wiB ec of be
EM
NG
NT
Lees precies hoe het zit

Voldoe je niet aan de nadere vooropleidingseisen?

Heb je een havo of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog toegelaten te worden door het behalen een toelatingstoets.

Mbo

Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding. Check wel of jouw mbo-opleiding voldoende aansluit. Twijfel je, neem dan contact met ons op via feht@fontys.nl of bel met 08850 77222.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Niet de juiste vooropleiding en 21 jaar of ouder?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Vraag via FEHT@fontys.nl informatie over de aanvullende instituutsproceure én kijk voor meer informatie op deze pagina.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.