Na de opleiding

Wat kun je met deze opleiding?

Zonder sterke marketing kunnen bedrijven van nu niet overleven. Ze staan in contact met hun doelgroepen via doordachte, creatieve marketing. Als veelzijdig marketeer kun je dus op veel plekken aan de slag. Het vakgebied is breed, want de ene afgestudeerde gaat aan de slag als reclameadviseur, een ander wordt mediaplanner, maar onze studenten worden ook salesmanager of online marketeer. Hoe dan ook, na Commerciële Economie heb je een uitstekende basis om als marketeer aan de slag te gaan. Je leert je verplaatsen in je doelgroep en nadenken over concepten. Ook ben je goed in het maken van analyses en het schrijven van marketingplannen. Door je twee (internationale) stages, je ervaring binnen het project Startup Factory en je kennis van buitenlandse ondernemingen heb je zeker een streepje voor op veel andere afgestudeerden.

Arbeidsmarktperspectief

Je arbeidsperspectief is meer dan goed. Zo kun je bijvoorbeeld aan het werk als reclameadviseur, mediaplanner, sales manager of marktonderzoeker. Vergeet niet hoe belangrijk stages tijdens je studie Commerciële Economie zijn. Vaak is je stage een prima springplank voor je toekomst. Veel van onze studenten krijgen een baan aangeboden bij het stagebedrijf. Dit is voor ons een duidelijk signaal dat de opleiding goed aansluit op het bedrijfsleven.

Doorstuderen

De titel Bachelor of Science is ook een goede basis om door te studeren voor een mastertitel. Nadat je slaagt voor Commerciële Economie, ben je gekwalificeerd voor verschillende marketing- en businessgerelateerde masteropleidingen. Voor sommige opleidingen moet je eerst een eenjarige pre-master volgen. Veel van onze studenten kiezen daarom voor de Master of Science in Business and Management bij Fontys Venlo. Dit is een ideale vervolgopleiding die zorgt voor verdieping in marketing, management en communicatie. En je hebt hiervoor geen pre-master nodig.