Na de opleiding

Wat kun je met deze opleiding

Met een bachelorgetuigschrift Communicatie op zak ben je breed inzetbaar en kun je alle kanten op. Onze overtuigingen en werkwijzen leveren studenten op met knowhow, durf en enthousiasme. Sterk in theorie én praktijk. En daarmee klaar voor communicatiefuncties in alle hoeken van de samenleving. Kortom, klaar voor de communicatiewereld van morgen. Hoe die er ook uitziet.

De meeste afgestudeerden gaan aan het werk bij een (media-)bedrijf, overheid of andere organisatie. Je kunt dan denken aan:

  • Een televisieomroep
  • Tijdschrift
  • Reclame-, pr- of mediabureau
  • Een organisator van evenementen

Een enkeling kiest ervoor om voor zichzelf te beginnen. Er liggen in ieder geval genoeg mooie kansen in het werkveld. Het is aan jou om die kans te grijpen!

Gunstig arbeidsmarktperspectief

De arbeidsmarkt ziet er de komende jaren gunstig uit voor afgestudeerden van de opleiding Communicatie, Media Mensen Merken in Tilburg. Wij leiden op tot een nieuwe generatie communicatiespecialisten die traditie kan koppelen aan innovatie. En dat is nou net precies waar de arbeidsmarkt op zit te wachten. 90% van onze afgestudeerden heeft binnen 1 jaar een baan. Het is dus niet alleen een leuke studie, maar ook een perfecte investering in je toekomst.

Doorstuderen

Na de opleiding Communicatie in Tilburg wil je misschien nog doorstuderen? Omdat je nog meer wilt weten over een bepaald onderwerp, omdat je nog niet wilt werken, omdat je graag een universitaire papiertje binnen sleept of misschien wel omdat je gewoon wilt doorstuderen. Belangrijk is dat je weet waar je aan begint. Een universitaire opleiding (WO) is namelijk heel anders dan een HBO opleiding. Mocht je hier vragen over hebben dan verzoeken wij je contact op te nemen met de opleiding.

Master Communicatie- en Informatiewetenschappen van Tilburg University

Er is een overeenkomst tussen de opleiding Communicatie van Fontys Economische Hogeschool en de faculteit Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIW) van Tilburg University. Dit betekent dat studenten van de opleiding Communicatie de pre-master van CIW in hun minor (jaar 3) kunnen volgen. Bij het succesvol afronden van zowel de pre-master als de opleiding Communicatie aan FEHT, mag de student instromen in een van de mastertrajecten van CIW. De pre-master is volledig Engelstalig en voornamelijk gericht op onderzoek en methodologie. Het traject is zeer intensief en daarom worden alleen studenten die gemotiveerd genoeg zijn toegelaten. 

Hier werken oud-studenten

Studenten van deze opleiding kwamen onder andere terecht bij: RTL, Provincie Noord-Brabant, Sanoma Media, Gemeente Breda, Jeroen Bosch Ziekenhuis, 013, Mojo Concerts, Rabobank, SBS, KNVB, ABN-AMRO, CZ, Nu.nl, Shell, HAK, RICOH, Heijmans, Dommelsch, Gemeente Tilburg, Scheepens Reclame Adviseurs, de Politie, et cetera.