Studenten en oud studenten over deze opleiding

• Het tussenjaar van Maud Maarssen

Communicatie. Een opleiding waarmee je ontelbaar veel verschillende richtingen in kunt gaan. Een studie waarin je ruimte hebt zelf een richting te kiezen. Ik ben Maud Maarssen, 19 jaar en heb na twee en een half jaar studeren gekozen voor een tussenjaar.

Het derde jaar van de opleiding Communicatie bestaat uit twee delen: een stage en een minor. Na mijn eerste halfjaar stage bij JAN Magazine, wilde ik meer. Ik woonde in Amsterdam, leerde ontzettend veel over mijn vak en mocht samenwerken met de allerbeste mensen. Dus ik dacht: waarom zou ik stoppen? Ik stuurde mijn CV naar verschillende bedrijven en werd aangenomen bij LINDA.nl.

De content van LINDA. Is op verschillende kanalen, in verschillende vormen te vinden. Op de website LINDA.nl vind je alles op één plek. Print, LINDAnieuws en LINDA.tv komen samen. Ik mocht vijf maanden op de redactie van LINDAnieuws werken als lifestylestagiair. Ik schreef lifestyle en LINDA.meiden gerelateerde artikelen voor de website, was verantwoordelijk voor alle winacties (van A tot Z), pakte nieuwtjes op voor de site en maakte drie verschillende nieuwsbrieven per week.

Meer dan tweehonderd, door mij geschreven artikelen, verschenen op LINDA.nl. Soms was het zwaar iedere dag keiharde deadlines te hebben. Wel pusht dit je, het beste uit elke dag te halen. Gas erop. Elk artikel schrijven vanuit een andere invalshoek. Bij elk onderwerp opnieuw bedenken, hoe je het naar eigen hand kunt zetten, hoe je er iets moois van kunt maken, iets anders dan andere nieuwssites al deden. Fijn van een stage is dat je wordt begeleid door ervaren mensen die sturen waar nodig.

Het was moeilijk te kiezen voor een tussenjaar. Toch ben ik ontzettend blij met mijn keuze. Ik heb veel geleerd, zowel persoonlijk- als op werkvlak, mijn netwerk vergroot en onderscheid mezelf op deze manier van de andere communicatiestudenten.

Maud Maarssen, derdejaars Communicatie
    Ps. Heb je een vraag voor me? Mail mij dan gerust. Ik help je graag bij je studiekeuze!

Tip van Maud: "Naar mijn mening kan een goed ingevuld tussenjaar een verrijking zijn op je studie. Ben niet bang om anders te kiezen. Als je een goed plan hebt, ga ervoor!"