Kosten

Ga naar de collegegeldmeter en je weet precies hoeveel je moet betalen aan collegegeld.

Collegegeld

In het Hoger Onderwijs betaal je jaarlijks collegegeld voor het volgen van een opleiding. De collegegeldtarieven zijn afhankelijk van nationaliteit, woonplaats, een eventueel eerder behaalde graad en van de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.
Wil je precies weten hoeveel je moet betalen aan collegegeld voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.

Voor studenten, die zich in studiejaar 2019-2020 voor het eerst inschrijven voor een bachelor of associate degree opleiding en recht hebben op het wettelijk collegegeld, gaat voor het eerste jaar het verlaagd wettelijk collegegeld gelden. Dit verlaagd wettelijk collegegeld wordt vastgesteld op 50% van het reguliere wettelijk collegegeld. Studenten die een lerarenopleiding volgen, komen in aanmerking voor 2 jaar verlaagd collegegeld. 
Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Bijkomende kosten

Naast de kosten voor collegegeld, moet je ook rekening houden met andere kosten zoals voor introductie, boeken, readers, dictaten en excursies.

Studiefinanciering

Als je studeert aan een voltijdopleiding en je voldoet aan bepaalde voorwaarden, dan heb je recht op studiefinanciering (in de vorm van een lening) en een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart.
Voor meer informatie en de precieze voorwaarden kijk je op www.duo.nl

Zie ook Collegegeld, voor uitgebreide informatie en voorwaardenOverige kosten

Naast het collegegeld moet je rekening houden met de aanschaf van boeken en readers. Ook de kosten voor de introductie betaal je zelf.

Als je nog geen goede laptop hebt, raden we je sterk aan er een te kopen. Programma’s als InDesign, Photoshop of Premiere vragen nogal wat rekenkracht en geheugen en ook een goed beeldscherm is geen overbodige luxe. Hieronder staat een aantal specificaties waaraan een geschikte laptop voldoet. PS: met een tablet alleen kom je er niet!

Elke Apple Macbook Pro voldoet. Ze zijn stevig, hebben een goed scherm, gaan lang mee en hebben een prima accu.

Voor een Windows pc adviseren we minimaal een Core i5 snelheid, minimaal 2.4 Ghz, minimaal 8 Gb intern geheugen en een sterke videokaart van Nvidea of AMD. Windowsversie 7 of hoger voldoet.

Beide systemen – Apple en Windows – worden ondersteund door Fontys. Voor de opslag op harde schijf raden we een SSD harddisk aan. Ze schrijven en lezen niet alleen sneller dan een gewone harddisk, ze zijn ook schokbestendig.

Studiefinanciering

Als je studeert aan een voltijdopleiding en je voldoet aan bepaalde voorwaarden heb je recht op studiefinanciering en een studentenreisproduct (OV-chipkaart). Voor meer informatie en de precieze voorwaarden kijk je op www.duo.nl.

Boekenlijst studiejaar 2019-2020

De boekenlijst/leermiddelenlijst voor 2019-2020 kun je hier downloaden.