Toelatingseisen

Vooropleidingseisen havo/vwo/mbo

Je wordt toegelaten tot de opleiding Communicatie met een havo, vwo of mbo-diploma niveau 4. Als je van de havo komt moet je wel het juiste profiel hebben.

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM wiA of wiB, toelating wel mogelijk na behalen wiskundetoets
EM
NG
NT
Lees precies hoe het zit

Voldoe je niet aan de nadere vooropleidingseisen?

Heb je een havo of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog toegelaten te worden door het behalen een toelatingstoets. Je mag zelf kiezen of je de toelatingstoets Wiskunde A of Wiskunde B maakt. Met het behalen van één van beide ben je officieel toelaatbaar.

Mbo

Met een mbo-4 diploma kun je direct toegelaten worden. Check wel of jouw mbo-opleiding voldoende aansluit. Twijfel je, neem dan contact op met Ingrid Jacobs (j.jacobs@fontys.nl).

Buitenlands diploma

Buitenlandse diploma’s moeten aan de Nederlandse normen voldoen. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact op met het Support Team om je diploma te laten waarderen.

Twijfel niet langer over je vooropleiding

Als je twijfelt of je nu wel de juiste vooropleiding hebt, is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Voor meer informatie over een toelatingsonderzoek voor de opleiding Communicatie kijk je hier.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.

Sfeerafbeelding Fontys