Na de opleiding

Veel van onze alumni (oud studenten) spelen musicalrollen in binnen- en buitenland en staan bekend om hun professionele veelzijdigheid. Daarnaast zijn er alumni die als acteur en/of presentator op TV aan bod komen, die eigen programma’s maken, danslessen en/of musicalworkshops geven, als zanger/danser werken in bands of dinershows in het entertainmentcircuit, nasynchronisaties voor films verzorgen.
Ondernemende alumni starten een eigen dansschool op of een Agency (impresariaat voor kunstenaars) of komen terecht in de organisatie van een productiehuis.

Klik hier voor onze alumni!

Doorstuderen

Na de bacheloropleiding is het een natuurlijke stap om door te studeren aan de tweejarige Master of Music. Deze masteropleiding wordt ook aangeboden door Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

 • Beroepsmogelijkheden
  Sfeerafbeelding Fontys

  Wat kan ik met mijn diploma als ik straks klaar ben?

  We leiden je op tot:
  - danser / zanger of
  - danser / zanger / acteur
  Met kwaliteiten op een authentiek en solistisch niveau.

  Het genre waarin je gaat werken hangt af van:
  - het karakter van je stem
  - je bewegingsaanleg
  - je talent
  - je persoonlijkheid

  De beroepspraktijk van nu stelt hoge eisen aan:
  - zangers
  - dansers
  - theatermakers

  Verschillende disciplines als theater, musical, dans en cabaret worden meer en meer vermengd in een en dezelfde voorstelling.

  Musicaltheater afgestudeerden in Mary Poppins

  Afgestudeerden Musicaltheater in de cast van “Mary Poppins” (Joop van den Ende Theaterproducties).
  William Spaaij, Frank Beurskens, Vincent Pelupessy, Ariste Aloserij, Lysanne van der Sijs, Martijn van Voskuijlen, Mathijs Pater, Krystel Durwael, Jorien Molenaar, Erwin Aarts, Melinda de Vries

  Musicaltheater afgestudeerden in Shrek

  William Spaaij (Shrek), Anouk Maas (Roodkapje, Alternate Fiona), Sjoerd Oomen (Papa Oger, Alternate Shrek), Renske Hoekema (Mama Oger, Vrouw Wolle), Marcel Visscher (Boze wolf, Koning Herald), Maja Van Honsté (Koningin Lillian, Heks), Matthew Michel (Peter Pan), Valéry Van Gorp (Grietje, Swing), Michael Nieuwenhuyze (Pinokkio), Martijn van Voskuijen (Hans, Swing)

 •   Profilering in het werkveld
  Sfeerafbeelding Fontys

  Verschillende disciplines als theater, musical, dans en cabaret worden meer en meer vermengd in één en dezelfde voorstelling. De beroepspraktijk van nu stelt daardoor steeds hogere eisen aan de musicaltheaterperformers.
  Veel van onze alumni (oud studenten) spelen musicalrollen in binnen- en buitenland en staan bekend om hun professionele veelzijdigheid. Daarnaast zijn er alumni die als acteur en/of presentator op TV aan bod komen, die eigen programma’s maken, danslessen en/of musicalworkshops geven, als zanger/danser werken in bands of dinner shows in het entertainmentcircuit, nasynchronisaties voor films verzorgen. Bijzonder ondernemende alumni starten een eigen dansschool op of een Agency (impresariaat voor kunstenaars) of komen terecht in de organisatie van een productiehuis.

  Enkele namen van bekende alumni zijn:

  William Spaaij: nu te bewonderen in de hoofdrol van Shrek in de gelijknamige musical. Hier een kleine greep uit zijn indrukwekkend palmares: twee nominaties in 2007 en 2008 respectievelijk voor zijn rol van Kenickie in Grease en die van Joe Vegas in Fame. Hij ontving ook al twee John Kraaijkamp Musical Awards voor Beste Mannelijke Hoofdrol. In 2009 voor Footloose en in 2010 voor Mary Poppins.

  Anouk Maas: nu in de rol van Roodkapje & alternate Fiona in Shrek. Met verder op haar CV o.a. de rol van Maîtresse in Evita, Liesl in The Sound of Music en in 2009 winnares van de John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent. In Duitsland schitterde ze in We Will Rock You, Saturday Night Fever, Fame en Starlight Express.

  Cindy Bell: nu te zien in de rol van Lilly in Annie en bekend van haar vele hoofd- en bijrollen in o.a. Cats, Fame, Footloose, Ramses en Daddy Cool. Kreeg daarnaast ook twee John Kraaijkamp Musical Award nominaties voor Beste Bijrol in een Grote Productie. In 2010 voor haar rol van Penny in Hairspray en in 2011 voor haar rol van Brooke in Legally Blonde.

  Voor een uitgebreider overzicht klikt u op deze link “Successtories”. Hier kunt u de meeste alumni van onze opleiding terugvinden en wat ze zijn gaan doen na hun studie.

 •   Overige beroepsmogelijkheden
  Sfeerafbeelding Fontys

  Aukje van de Wiel

  Aukje studeerde 2 jaar aan de vooropleiding van de MusicAll Factory te Tilburg. Daarna heeft zij nog een jaar de opstap-cursus dans gevolgd op de Fontys.
  Ze is in 2010 afgestudeerd van de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten waar ze tijdens haar studie deelcertificaten in Regie en Ondernemerschap heeft behaald.
  Ze is al jaren choreografe en regisseuse bij kindermusicalgroep “De Notenkrakers” en Jongerenmusicalgroep “DJEMM”, beide gevestigd in Waalwijk.
  Ze heeft ook wat losse projecten op haar naam staan.
  Zo was ze vocal-coach en chorografe bij "Memories and Dreams", een groot proms-concert, is ze choreografe geweest bij meerdere musical gezelschappen en was zij regie assistente bij "Nijntje de musical" onder de regie van Bruun Kuijt.
  Ook heeft Aukje in o.a. de musicals “Hoe overleef ik mijn eerste zoen” en “Spangas live” gespeeld waar zij tevens de rol van dance captain op zich nam.
  Aukje wil deze ervaringen en haar passie voor dans en theater graag overbrengen.
  Om die reden heeft ze in 2012 haar eigen dansstudio opgericht: “Double You Dance” in Waalwijk.
  Zo heeft zij de mogelijkheid om haar ervaringen te delen met haar leerlingen.
  Een aantal jongeren die nu bij Double You Dance dansen, willen Aukje graag volgen in de opleiding die zij heeft gedaan.
  Zij probeert deze mensen zo goed mogelijk te begeleiden en voor te bereiden op de dansauditie die zij zullen moeten doen.

  Grietkin Deroo

  Grietkin volgde het zevende jaar Musical op Dè Kunsthumaniora in Antwerpen. Daarna ging ze naar de opleiding Musicaltheater op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waar ze in 2010 afstudeerde. Ze behaalde tijdens haar studie deelcertificaten in Regie en Ondernemerschap. Na haar studie was ze op het podium te zien in 'Crazy Shopping', 'Pinokkio de musical' die toerde doorheen Turkije, ‘Toptalent’ en ‘Terminus’, 2 nieuwe musicals gecreëerd door jonge talenten in samenwerking met Musical van Vlaanderen, De Producers, TeitaTeit (educatief kindertheater) en Het Sinthuis. Daarnaast verleende Grietkin haar medewerking aan het Johnny Kraaikamp Musical Awards Gala 2010 en 2011, en de Vlaamse Musicalprijzen 2012
  Op het scherm kan je haar bewonderen in de nieuwe VTM-serie ‘Crème de la Crème’, de Studio 100 reeks ‘Hotel 13’ en de kortfilms ‘Dansen met Travolta’ en ‘The Light for Rooms. Ze was te zien in verschillende reclamespots, videoclips en educatieve bedrijvenfilms. Haar stem kan je horen in onder andere Prinses Lillifee, Chri Rho, Poppixie, De Mooiste Sprookjes van de Gebroeders Grimm, en Minor Details.
  Grietkin speelt ook viool in het orkest ‘The Symfuny’ en is model voor Lovely Mariquita en Red Juliet.
  Momenteel volgt ze de lerarenopleiding en geeft ze reeds musicalles in het Deeltijds Kunstonderwijs van Poperinge en Knokke.
  Sinds oktober 2012 heeft ze haar eigen vzw opgericht ‘KUNSTMEST’, en wil met dit collectief muziektheater maken in de breedste zin van het woord waarin jonge performers, zangers, muzikanten, beeldende kunstenaars architecten, maar ook schrijvers en componisten elkaar ontmoeten op de werkvloer.