Studenten over deze opleiding

 • Joke van Robbroeck
  Alumnus Joke van Robbroeck (Val in 'A Chorus Line') is afgestudeerd aan de studie Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. De Telegraaf (23 november 2016) interviewde haar. Lees hier het interview.
 • Eline Voorn

  Eline Voorn (Judy in 'A Chorus Line') volgt op dit moment de studie Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. De Telegraaf (23 november 2016) interviewde haar. Lees hier het interview.

 • Kick Spijkerman

  Kick Spijkerman, afgestudeerd 2013, richting Musicaltheater.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Van jongs af aan heb ik al een grote passie voor theater. Theater is altijd magisch in het moment. Je kunt het niet vastpakken, niet terugspoelen of stilzetten. Het is nu! Dans, zang en spel… bijna heel mijn leven ben ik al mee bezig met deze triple-threat! De Academie voor Muziek- en Musicaltheater was dan ook een logische keuze. De drie disciplines vind ik allemaal even speciaal, even mooi en even bijzonder. Musicaltheater is dus bij uitstek mijn juiste richting.

  De opleiding voldoet volledig aan mijn verwachtingen en brengt mij in sommige opzichten nog meer. Je wordt in projecten uitgedaagd om dingen zelf te maken. Je maakt kennis met verschillende vormen van theater, denk bijvoorbeeld aan toneel, concertante, song & dance etc. Je kijk op het werkveld wordt hierdoor breder en ik realiseer me dat ik ontzettend veel kanten op kan. Toen ik de opleiding begon was ik het meest ervaren in dans. Maar tijdens de opleiding begon ik steeds meer voor zang en spel te voelen. Op dit moment zou ik geen voorkeur meer kunnen uitspreken.

  Het belangrijkste dat de opleiding mij heeft meegegeven is dat je dicht bij jezelf moet blijven. Vertrouw op je eigen intuïtie en gevoel en vaar je eigen koers. Ik hoef me niet anders voor te doen dan ik ben. Dit is iets wat ik vaak tegen mezelf moet blijven zeggen. Het is namelijk ontzettend makkelijk om met anderen mee te gaan en te vergeten wat je zelf wilt.

  Ik ben nu net klaar met mijn stage bij de musical ‘De Jantjes’, waar ik ongelooflijk veel geleerd heb. Op dit moment doe ik een kleine concerttour ‘Meezingen met Volendam’. Vanaf augustus begin ik als danser/zanger/acteur bij ‘Cirque Stiletto II’ met Ellen ten Damme. Dat duurt tot en met januari. Daarna hoop ik dat er weer mooie dingen op mijn pad komen. Ik zal naast de praktijk ook lessen blijven volgen, omdat ik weet dat ik nog lang niet uitgeleerd ben en dat ik nog veel meer uit mezelf kan halen. Ik ga doen wat goed voelt!’

 • Michael Nieuwenhuyze

  Michael Nieuwenhuyze, afgestudeerd 2011, richting Musicaltheater.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Ik kwam met weinig tot geen ervaring bij de opleiding in Tilburg, omdat ik besloten had om pas na mijn MBO SPW Woonbegeleiding mijn andere passie te ontwikkelen. Hopend om uiteindelijk wel professioneel in musicals aan de bak te komen. Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg was voor mij de enige optie, ik had simpelweg niet eens naar andere opleidingen gekeken. Wat ben ik achteraf blij dat dit mijn keuze is geweest!

  Vanaf de eerste dag op school had ik een dubbel gevoel. Aan de ene kant was er een enorme angst voor wat er allemaal op mij af kwam, maar tegelijkertijd kreeg ik ook een enorme drive door de passie en de professionaliteit te ervaren van de docenten. Dat maakte het extra motiverend om met hen te werken. Snel werd mij duidelijk dat dit een opleiding was waarbinnen de Thriple Threat veelvuldig aan bod kwam waardoor je je ook enorm kon ontwikkelen in alle drie de disciplines; spel, zang en dans. De lessen, de projecten maar vooral de eindvoorstellingen dagen je keer op keer weer uit om een stap verder te zetten. 

  Het is een zware, persoonlijke strijd geweest maar wel een hele positieve omdat de opleiding mij heeft geholpen om mezelf te vormen tot wie ik nu ben. De docenten zijn er om je te begeleiden, maar uiteindelijk moet jij het zelf doen. Ik kan terugkijken op 4 mooie jaren met een nog mooiere ontwikkeling die ik nu ook meeneem op het podium. Mijn stevige opleiding ligt mee aan de basis van de mooie professionele producties die ik nu al op mijn CV heb mogen invullen. En het smaakt naar meer...