Alumni ABV

ABV alumnivereniging

Onze alumnivereniging is opgericht om de band te versterken tussen afgestudeerden onderling, het werkveld en de ABV. De Academie organiseert regelmatig lezingen, netwerkborrels, debatavonden, een nascholingsprogramma en andere activiteiten. Er bestaat sinds een paar jaar ook een jaarlijks tijdschrift: ‘Cahier ABV’, voor en door alumni, studenten en docenten van de ABV. Iedereen die lid is van de vereniging kan dit gratis op de ABV afhalen. Het is een discussiepodium voor inhoudelijke standpuntbepaling ten aanzien van kunst, kunstonderwijs en museumeducatie.

Elke nieuwe uitgave is gekoppeld aan een debatavond. Het thema van het debat ligt in het verlengde van de inhoud van het Cahier.
Sinds kort is er ook een speciale ABV Alumni-pagina op Linkedin. Daar worden berichten op gepost die interessant kunnen zijn voor alumni, zoals vacatures, exposities, kunstopdrachten, lezingen etc. Elke alumnus kan er berichten bijzetten.

Registreren

Afgestudeerden van de ABV kunnen zich aanmelden als alumnus en lid worden van de alumnivereniging. Bent u geregistreerd, dan krijgt u regelmatig de alumni-nieuwsbrief per email toegestuurd. In de nieuwsbrief staan uitnodigingen voor activiteiten, eventueel interessante vacatures, verwijzingen naar sites, artikelen enzovoort. Voor meer informatie over Fontys Alumni, ga dan naar de homepage van Fontys > Werk & Studie > afgestudeerden. Daar is uitgebreide informatie te vinden over het lidmaatschap van een alumnivereniging en de voordelen ervan, zoals de mogelijkheid gebruik te maken van de mediatheek.

ABV Scripties

De jaarlijkse winnende ABV Scripties zijn hier te downloaden.

 • Alumni prikbord

  Lenen van de mediatheek

  Alumni van FHK kunnen nog steeds boeken en ander studiemateriaal lenen. De Mediatheek heeft hiertoe richtlijnen opgezet.

  Alumni moeten zich inschrijven via http://fontys.nl/Werk-studie/Afgestudeerden/Registreren-alumninetwerk.htm Je kiest hier de studierichting waarvan je alumni wil worden.

  Studenten die net afgestudeerd zijn kunnen nog in LBS zitten en moeten dan de alumni code krijgen.(=lenertype 4)
  Als oud studenten niet meer in het systeem zitten, kunnen we ze zelf aanmaken. Vraag hierbij om een legitimatiebewijs. Wij kunnen niet zien of de student ingeschreven is bij de alumnivereniging. We moeten hem of haar op zijn woord geloven.
  Net afgestudeerden hoeven hun studentenpas niet in te leveren ( http://www.fontys.nl/fontyskaart/fontysverlater.412957.htm ). Je kunt deze kaart ook gebruiken om de student weer opnieuw in te schrijven, het nummer wordt niet aan iemand anders gegeven."

  Workshop Digitale Didactieken

  Alumni zijn van harte uitgenodigd voor de workshop Digitale Didactieken

  12 mei 19.00 - 21.00 uur

  Hoe kan je digitale technieken toepassen in je eigen lespraktijk. Een aantal professionals neemt je graag mee in de wereld van de digitale didactieken tijdens een aantal korte presentaties en workshops.

  Programma:
  19.00-19.15 uur: Inloop en welkom door Heddy van Asten (studieleider DBKV)
  19.15-20.15 uur: Presentatie over technologische ontwikkelingen en leertheorieën – door Renske de Groot (alumna en studieleider Master Kunsteducatie)
  20.15-21.00 uur: Drie interactieve workshops over het gebruik van diverse digitale didactieken in de lespraktijk
  21.00 uur: afsluiting / borrel

  Aanmelden o.v.v. Digitale Didactieken 12 mei

 •   Vacatures
  Er zijn momenteel geen vacatures
 •   Profielen van alumni

  Oudstudenten in de media

  Kim Kokkelink en Richard Koekoek in het tijdschrift Kunstzone, rubriek Starter.

  interview Kim Kokkelink in Kunstzone, sept. 2013 interview Kim Kokkelink in Kunstzone, sept. 2013 interview Richard Koekoek in Kunstzone, nov. 2013 interview Richard Koekoek in Kunstzone, nov. 2013