Sprint naar content

Kennismaken met Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Leuk dat je verder kennis wilt maken met deze opleiding! We staan te popelen om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij twijfels of andere zaken. Zien of spreken we elkaar?

Voorlichting Docent Beeldende Kunst en Vormgeving | Online
16 jan 2023 18:00 - 18:45 uur

Leuk dat je je aanmeldt voor deze online voorlichting. Tijdens deze voorlichting geven we voorlichting over de opleiding en de toelating. Gedurende de voorlichting is het mogelijk om via de chatfunctie vragen te stellen. We zullen deze vragen zoveel als mogelijk meteen beantwoorden. Je kunt je vragen ook altijd mailen naar FHKmenc@fontys.nl

Op zaterdag 21 januari vindt de open dag plaats. Noteer deze datum alvast in je agenda en meld je aan via fontys.nl/opendag

Open dag Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Tilburg
21 jan 2023

Leuk dat je je aanmeldt voor de open dag. Veel informatieverstrekking kan online, maar het beleven van de sfeer van de opleiding, het slenteren door ons mooie pand en het echte ontmoeten van studenten en docenten, kan alleen fysiek.

In onderstaand schema zie je op welke momenten er nog plaats is en hoe laat het programma begint. Je bent welkom met 1 begeleider. We zien je graag op 21 januari.

Programma van ieder tijdslot:
- Beeldende Presentatie
- Meet the team
- Rondleiding werkplaatsen
- Mini college
- Rondleiding werkplaatsen

Proefstudeermiddag ABV (6 feb)
06 feb 2023 13:00 - 16:30 uur

Programma proefstudeermiddag Academie voor Beeldende Vorming

ontvangst Gebouw Zwijsenplein Ingang 2 (Bisschop Zwijsenstraat 11, Tilburg)

13.00-13.30 Ontvangst, Kennismaking en rondleiding door het pand

13.30-14.30 Kennismaking kunsttheorie en kunsteducatie

14.30-15.00 korte pauze en ruimte om vragen te stellen

15.00-16.30 Workshop

Proefstudeermiddag ABV (27 maart)
27 mrt 2023 13:00 - 16:30 uur

Programma proefstudeermiddag Academie voor Beeldende Vorming

ontvangst Gebouw Zwijsenplein Ingang 2 (Bisschop Zwijsenstraat 11, Tilburg)

13.00-13.30 Ontvangst, Kennismaking en rondleiding door het pand

13.30-14.30 Kennismaking kunsttheorie en kunsteducatie

14.30-15.00 korte pauze en ruimte om vragen te stellen

15.00-16.30 Workshop

Meelopen

Wil jij een dagdeel meelopen met een student van de ABV? Stuur dan een mail met je naam, je 06 nummer en de voor jou mogelijke dagdelen naar onze afdeling Marketing en Communicatie. Zij brengen jou in contact met een student zodat je heel makkelijk een dagdeel en tijd kunt afspreken.

Algemene informatie over ABV

Kom een middag proefstuderen

Tijdens deze middag proefstuderen bij 'Docent Beeldende Kunst en Vormgeving' ervaar je in drie korte proeflessen wat het is om zelf kunst te maken, wat kunsttheorie (kunstgeschiedenis) inhoudt en wat je leert tijdens educatietheorie. Je ontmoet een aantal docenten, maar krijgt ook de kans om een paar studenten te spreken. Zij vertellen je graag wat de studie inhoudt en hoe het is om bij Fontys te studeren. Je vindt de proefstudeerdata bovenaan deze pagina.

Programma proefstuderen (o.v.b.)

• 14.00 - 14.30 uur: Introductie door propedeuse coördinator Manus Groenen
  • 14.30 - 15.30 uur: Proeflesje Beeldend door Stijn Peeters
  • 15.30 - 16.00 uur: Proeflesje Kunsteducatie door Mirjam Nelis
  • 16.00 - 16.30 uur: Proeflesje Kunsttheorie door Manus Groenen
  • 16.30 - 17.00 uur: Mogelijkheid voor stellen van vragen

Vooropleiding Academie voor Beeldende Vorming

Heb je interesse in kunst en vormgeving? Wil je meer weten over de beeldende opleidingen en erachter komen welke opleiding bij je past? De Vooropleiding is een 10-daags traject voor de bacheloropleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Deelnemers gaan beeldend te werk middels inspirerende praktijklessen en verschillende workshops. Daarnaast zijn er theoretische lesmomenten waarin kunstbeschouwing, (hedendaagse) design- en kunsttheorie en verbinding & doelgroep aan bod komen.

Vooropleiding

Domique en Eveline over de opleiding:

I love Crosslab:

Afstudeerprojecten: