Kennismaking Pepijn Roelofs

Kennismaking student eenjarige Voltijd opleiding Danseducatie.

Ik ben Pepijn Roelofs en volg de éénjarige voltijd opleiding docent dans (1-VT). Op jonge leeftijd ben ik begonnen met dans in Tilburg aan de, toen nog Dansacademie Brabant en ben afgestudeerd aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Hierna ben ik als danser werkzaam geweest in zowel binnen- als buitenland in verschillende gezelschappen.

Na een lange periode niet gedanst te hebben begon het toch te “kriebelen” en daarom ben ik, gestart met de 1 jarige voltijd opleiding docent dans.

Het is een uitdagende en zware opleiding met de mogelijkheid om je op verschillende vlakken te ontwikkelen. Zwaar vanwege de combinatie studie, werk, stage, studiebelasting en natuurlijk privé. Omdat het een éénjarige opleiding is moet je voor jezelf keuzes maken. Nadenken over je toekomst, wat wil je straks gaan doen, waar liggen je kwaliteiten nu, wat wil je nog leren en waarin wil jij jezelf nog ontwikkelen? Ondanks de goede begeleiding vanuit is school (gesprekken en individuele begeleiding) is het soms toch even zoeken naar hoe alles werkt. Dit omdat je natuurlijk op latere leeftijd, ik ben 43, weer terug in de schoolbanken komt. Voor mij is het ondanks een volle agenda weer een feest om te mogen studeren, samenwerken met studenten uit verschillende jaren, nieuwe dingen leren, stage lopen, nieuwe ervaringen opdoen en werken met verschillende docenten. Allemaal om uiteindelijk zelfstandig les te mogen geven in dans en andere kunstvakken.

Docent zijn is voor mij het mooiste beroep dat er is, mensen nieuwe dingen leren om zichzelf te ontwikkelen. Het plezier van dans overbrengen, mensen laten ervaren en te laten zien welke mogelijkheden dans te beiden heeft. Tijdens de opleiding leer ik de verschillende facetten van het kunstonderwijs kennen.

Ik hoop om aan het einde van dit studiejaar af te studeren waarna ik les wil gaan geven, coachen en begeleiden. Deze opleiding geeft mij de tools die ik hiervoor nodig heb.

image2