Stage en afstuderen

Stage jaar 2

Vanaf jaar twee loop je stage. Je begint in het primair onderwijs met leerlingen van 4 tot 12 jaar.

Stage jaar 3

In het derde jaar loop je stage in het amateurveld (AK/KE). Vanuit cultureel ondernemerschap of d.m.v. internationale maatschappelijke uitwisseling, onderzoek je zelfstandig hoe je een zelfgeschreven projectplan kunt uitvoeren bij een dans- of andere culturele instelling.

Stage jaar 4

Stages in het voortgezet onderwijs (VO) en in het amateurveld (AK/KE), projecten en de mogelijkheid tot internationale uitwisseling zijn onderdeel van de afstudeerfase. In het vierde en laatste jaar van de opleiding volgt de samensmelting van jou als docent, ontwikkelaar, dansmaker, performer en ondernemer. Er is bijna volledige zelfsturing met ruimte voor het verwerven van een eigen signatuur door middel van profilering en onderzoek.

Afstuderen

Je hebt je de afgelopen vier jaar kunnen ontwikkelen tot een veelzijdig dansdocent die kan werken in diverse dansrichtingen en kunstvakken, in verschillende onderdelen van het werkveld en voor verschillende doelgroepen. 
Na je afstuderen kun je onder andere gaan werken als Vakdocent Dans, Consulent Dans, Educatief Medewerker, Kunstvakdocent en Docent CKV Voortgezet Onderwijs, als Performer en Dansmaker bij educatieve gezelschappen of als Onderwijsontwikkelaar.

Sfeerafbeelding Fontys