Kennismaken met Docent Dans (Academie voor Danseducatie)

Leuk dat je verder kennis wilt maken met deze opleiding! Je vindt hier diverse filmpjes, studenten vertellen over hun ervaringen én je kunt je aanmelden voor events. We staan te popelen om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij twijfels of andere zaken. Zien of spreken we elkaar?

Events

In november kun je uitgebreid kennismaken met ons. Volg eerst de online voorlichting over de opleiding en kom later kennismaken en sfeer proeven bij ons op locatie. Meld je voor beide momenten aan.

Online voorlichting Academie voor Danseducatie
16 nov 2021 20:00 - 20:45 uur

Welkom bij deze online voorlichting van Academie voor Danseducatie.

Tijdens deze voorlichting geven we voorlichting over de opleiding en de toelating.
Gedurende de voorlichting is het mogelijk om via de chatfunctie (indien gewenst anoniem) vragen te stellen. We zullen deze vragen zoveel als mogelijk meteen beantwoorden. Je kunt je vragen ook altijd mailen naar FHKdanseducatie@fontys.nl

Deze voorlichting wordt opgenomen en na afloop op de website fontys.nl/danseducatie geplaatst.

In het weekend van 26-27-28 november 2021 organiseert Fontys voor al haar opleidingen fysieke open dagen. Je kunt je voor een tijdslot aanmelden. Op dit moment werken we hard aan de achterkant van de website om het aanmelden mogelijk te maken. Wordt vervolgd.

27 nov 2021 10:15 - 11:45 uur
nog 59 plekken

Welkom bij de Open Dag van de Academie voor Danseducatie.

Veel informatieverstrekking kan online, maar het beleven van de sfeer van de opleiding,
het slenteren door ons mooie pand en het echte ontmoeten van studenten en docenten, kan alleen fysiek.
We heten je dan ook van harte welkom bij dit tijdslot van deze open dag.

Als je vooraf vragen hebt, dan kun je die al mailen naar FHKdanseducatie@fontys.nl

27 nov 2021 12:15 - 13:45 uur
nog 60 plekken

27 nov 2021 13:45 - 15:15 uur
nog 60 plekken

Academie voor Danseducatie

Jeugddansproductie module Dansmaker

Vanuit de module Dansmaker werken de eerstejaarsstudenten met een choreograaf om samen een jeugddansproductie te creëren waarmee ze gedurende drie weken op tournee gaan langs scholen voor primair onderwijs.
N.a.v. de voorstelling verzorgen de studenten workshops en voorafgaand ontvangen de leerkrachten een lesbrief zodat ze alvast het thema kunnen introduceren.

Trailer jeugddansproductie Dubbelklik

Trailer jeugddansproductie Kloffie

Interdisciplinair Voortraject

De Academie voor Danseducatie biedt samen met de andere 3 kunstvakdocentopleidingen (Muziek, Theater en Beeldend) een Interdisciplinair Oriënterend Voortraject aan. Op 8 zaterdagen ga je in groepen aan de slag met het leren van basisvaardigheden, het leren kennen van een creatief proces en het maken van een interdisciplinair werk. Aan het einde van het traject is er een presentatiemoment en heb je een gesprek met een van de docenten waarin je feedback en advies ontvangt met betrekking tot het volgen van een van de 4 kunstvakdocentopleidingen. Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor één van de online voorlichtingen.

In contact per mail

Kom je graag per mail met ons in contact? Wij beantwoorden je e-mail met vragen over de opleiding graag!

Stuur ons een e-mail