Benieuwd naar ons gebouw?

Alle kunsten onder één dak

De Topopleiding Docent Dans maakt deel uit van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK), waar alle kunstenopleidingen onder één dak zitten, elk aan hun eigen academie. Op dansgebied vind je, naast de Academie voor Danseducatie- opleiding Docent Dans (Academie voor Danseducatie) de Dance Academy-  opleiding Uitvoerend Dans. Beide dansopleidingen hebben uitstekende docenten, met binding met het werkveld. De opleidingen beschikken over zowel regionale als internationale samenwerkingsverbanden en uitstekende faciliteiten, op het gebied van begeleiding en huisvesting. Alle disciplines onder een dak. Naast de sector Dans zit er in het gebouw ook nog de sector Theater, Muziek en Beeldende vorming. Dit heeft als voordeel dat je veel kansen hebt om samen te werken met andere opleidingen.

Dans: faciliteiten en gebouw

De sector Dans beschikt over 11 grote dansstudio’s met zwevende vloeren en geavanceerde technische apparatuur. Voorstellingen vinden hoofdzakelijk plaats in het eigen Academietheater dat plaats biedt aan 120 toeschouwers. Grotere producties worden extern bij de lokale partners geprogrammeerd. Overal in het gebouw zijn computerfaciliteiten, er is een zeer uitgebreide multidisciplinaire mediatheek, een grand café waar gezonde maaltijden worden geserveerd en een prachtige Muzentuin die door alle studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten wordt gebruikt!

FHK Safari

FHKSafari is a project in which the various courses and disciplines that provides Fontys FHK, getting to know each other and collaborate interdisciplinary in special configurations. Cooperation is not only among students but also with teachers and support staff. These creative partnerships will lead to several performances mapping FHK as a city and community for a safari trip. This safari is a combined physical and virtual tour that offers a virtual experience of these collaborations to physical locations within and outside the school.