Toelatingseisen

 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

Buitenlands diploma
Heb je een buitenlands diploma? Dan moet deze aan de Nederlandse normen voldoen. Wanneer je wordt toegelaten, vragen we gewaarmerkte kopieën van je diploma en cijferlijst op, zodat wij het diploma kunnen laten waarderen. Wil je dit eerder laten doen, neem dan contact met ons op. Daarnaast heb je voldoende kennis van de Nederlandse taal nodig. Hiervoor vragen we om een bewijs van NT2 Programma II. Heb je een Belgisch diploma (Vlaams), dan voldoe je automatisch aan de taaleis.

Niet de juiste vooropleiding?
Heb je niet de juiste vooropleiding en ben je 21 jaar of ouder, dan is het mogelijk om een 21+ toelatingsonderzoek te doen. Deze leeftijdsgrens (21+) geldt voor Art, Communication and Design en de Educatieopleidingen. Voor de overige (Performing) opleidingen geldt dat je het 21+ toelatingsonderzoek mag doen als je 17 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start.
Uiteraard moet je daarnaast nog toelatingsexamen/auditie doen.

Aanvullende toelatingseisen
Voor de voltijdopleiding Docent Dans doe je auditie aan de Academie voor Danseducatie.

Voorwaarden

 • Je kunt je alleen inschrijven voor een auditie als je in je eindexamenjaar zit (5 havo, 6 vwo) óf al een havo- of vwo-opleiding of mbo-dansopleiding hebt afgerond.
 • Bij het inschrijven voor een auditie is het verplicht om je pasfoto te uploaden. Zonder deze foto kan een auditiecommissie je niet herkennen en beoordelen.

  Audities

  Voor de voltijdopleiding Docent Dans doe je auditie aan de Academie voor Danseducatie. De audities zullen op Fontys Hogeschool voor de Kunsten plaatsvinden.

  De selectie procedure bestaat uit drie onderdelen.

  Onderdeel1:

  Tijdens het eerste onderdeel beoordelen we je fysieke en creatieve vaardigheden. Open staan voor nieuwe ervaringen, authenticiteit en een nieuwsgierige en onderzoekende houding zijn hierin kernwoorden. Als je deze vaardigheden in voldoende mate hebt aangetoond dan nodigen we je graag uit voor het tweede onderdeel.

  Onderdeel 2:

  In dit onderdeel staat verdieping van het voorgaande centraal. Je gaat deze dag creëren, met en van elkaar leren, onderzoeken, durf en lef tonen in het maken van keuzes en kennismaken met interdisciplinair werken.

  Bij een positief resultaat volgt de auditieterugkomdag, dit is een gezamenlijke dag met alle kandidaten die zijn aangenomen.

  Onderdeel 3:

  Een medisch onderzoek maakt deel uit van het auditieproces dit onderzoek wordt afgenomen door de aan de academie verbonden sportarts.

  Als je aan de criteria van de drie onderdelen voldoet ben je aangenomen. Je hebt uitsluitend het recht om te starten in het studiejaar direct volgend op de toelating. Het aantal plaatsen voor de audities is beperkt, uitnodigingen voor deelname worden verzonden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Inschrijven voor audities is mogelijk vanaf 1 december 2021.

  De data van de audities zijn:

  1ste ronde: 12 Maart of 26 Maart

  2de ronde: 9 April

   Terugkomdag (alleen voor aangenomen kandidaten)
   De terugkomdag zal plaatsvinden op 21 april

    Tijd van de audities: 08.30-17.00 uur. Aan de audities zijn geen kosten verbonden.
    Wil jij je op de audities voorbereiden? Volg dan het voortraject Dans.