Dance and Child International

Dance And the Child International

Dance And the Child International (DaCi) is een internationale organisatie die ernaar streeft om élk kind van over de hele wereld in contact te laten komen met dans. Dit doet zij door kansen te creëren waarbij kinderen en jongeren zich als danser, dansmaker en danstoeschouwer kunnen ontwikkelen. Het internationale netwerk van daCi – meer dan 30 landen, waaronder Nederland – bestaat uit dansers, choreografen, educatoren en onderzoekers. Iedere drie jaar komen deze samen op een wereldconferentie om uit te wisselen, te inspireren, voor te lichten en te ontwikkelen.

Vanuit een maatschappelijk betrokkenheid en nauwe samenwerking met studenten van de Fontys Academie voor Danseducatie realiseert daCi Nederland heel wat op nationale en internationale bodem. Studenten die onderdeel uitmaken van de daCi werkgroep initiëren en organiseren evenementen en ontwerpen mede promotiemateriaal. Op die manier worden ze uitgedaagd hun ondernemende skills te ontwikkelen, hetgeen van grote waarde is om snel mee te kunnen draaien in de praktijk na het afstuderen. Verder biedt de driejaarlijkse daCi wereldconferentie mogelijkheid tot internationale ervaring en uitwisseling met vakgenoten, én het uitbreiden van het internationale netwerk. daCi projecten in 2012 (Taiwan) en 2015 (Denemarken) zijn daar mooie voorbeelden van.

Participatie van de Fontys Academie voor Danseducatie binnen daCi toont aan dat deze opleiding haar studenten zoveel mogelijk wilt meegeven. De internationale ervaring en het in contact komen met andere culturen verrijkt je namelijk als dansdocent, als dansmaker, als performer, én als mens.

Meer info:

www.daci.nl
info@daci.nl
 
Facebook: /dansvoorelkkind

Sfeerafbeelding Fontys