Vooropleiding Docent Muziek

Sfeerafbeelding Fontys

Vooropleiding nodig?

Niet iedereen is meteen klaar om in het eerste jaar van de Academie voor Muziekeducatie te starten. Het kan zijn dat je je middelbare school diploma nog niet op zak hebt, of je praktijk- of theorieniveau is nog niet hoog genoeg. Dan is de vooropleiding Docent Muziek geschikt voor jou.

Deze wordt inmiddels niet meer aangeboden binnen de Academie voor Muziekeducatie, maar via BMEC.Er is nauw contact tussen onze opleiding en BMEC en de lessen worden gegeven door docenten die ook bij ons werkzaam zijn dus het is de perfecte voorbereiding voor wie nog wat meer tijd nodig heeft.

Aanmelden doe je rechtstreeks via BMEC

Let op! Als je je echt alleen voor de vooropleiding wil aanmelden (bijvoorbeeld omdat je nog in het laatste jaar van Havo/Vwo zit), doe je dat rechtstreeks bij BMEC. Misschien ben je al klaar met je middelbare school en twijfel je nog of je naar het eerste jaar kan of misschien nog een jaar vooropleiding nodig hebt. In dat geval kun je je via Studielink aanmelden voor de opleiding Docent Muziek. Mocht bij de toelating blijken dat je niveau nog niet hoog genoeg is, dan verwijzen wij je door naar BMEC. Het is niet nodig om je op beide plekken aan te melden. Er is veel contact tussen de Academie voor Muziekeducatie en BMEC over alle kandidaten dus daar hoef je je geen zorgen om te maken!