Toelating & auditie

Toelatingseisen

Toelating tot de Academie voor Theater is afhankelijk van de juiste vooropleidingseisen,het succesvol doorlopen van de auditie en goedkeuring in de fysieke test.

Vooropleidingseisen

Je bent toelaatbaar tot de auditie van de Academie voor Theater als je in het bezit bent van een van de volgende diploma's: - HAVO- of VWO-diploma. Er zijn geen specifieke profieleisen.  - MBO-diploma niveau 4.

Al een HBO- of WO-opleiding afgerond?

Kijk dan of je in aanmerking komt om de variant-voltijd bachelor te volgen.

Auditie

De auditie bestaat uit drie dagen met de volgende onderdelen: lessen toneelspel (tekst en improvisatie), opdrachten theater maken, een bewegingsles, een stemtest, een schriftelijke opdracht en een motivatiegesprek. Aan het eind van de eerste dag krijg je mondeling bericht of je bent toegelaten tot de volgende twee dagen. Bekijk de opdracht en lever deze tijdig in.

Auditie opdracht

De data van de audtierondes zijn januari en april 2019

Serie 1: 14, 15 en 16 januari 2019

Serie 2: 23, 24 en 25 april 2019

Fysieke test

De opleiding vraagt fysieke belastbaarheid. Naast de audities ben je daarom verplicht om deel te nemen aan een fysieke test. Onder voorwaarde van een positieve uitslag kun je definitief worden ingeschreven.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Op je diploma te laten waarderen, dien je na toelating de gewaarmerkte kopie├źn van je diploma en cijferlijst aan te leveren. Wil je dit eerder laten doen, neem dan contact met op met de opleiding.

Om met de opleiding te kunnen starten, moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. De opleiding vraagt daarom om een bewijs van NT2 Programma II. Heb je een Nederlands of Belgisch diploma (Vlaams), dan voldoe je automatisch aan de taaleis.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een 21+ toelatingsonderzoek te doen. Dit is een testdag waar je capaciteiten en aanleg op taal- en exact gebied worden gemeten. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start.  Als je voor een extra toets in aanmerking komt, word je daarover door ons ge├»nformeerd. Je moet dit onderzoek gedaan hebben, voordat je kunt worden uitgenodigd voor de toelating (aanvullende eisen).

.

.