Verkorte bachelor Docent Theater

Naast de reguliere dagopleiding kent de Academie voor Theater een opleiding voor studenten die vanwege hun vooropleiding en ervaring het onderwijsprogramma via een afwijkende route kunnen doorlopen. De voltijd verkort bacheloropleiding (voorheen bekend onder de term 'variantopleiding') tot docent theater leidt op voor dezelfde kwalificaties (diploma) als de voltijdopleiding. De leerroute en de beginsituatie van deze student zijn echter anders. Je beschikt over hbo of wo denk-werkniveau en hebt ruime ervaring opgedaan in het werken met groepen.

Opleidingsduur

De opleiding duurt vier jaar. Je doorloopt het studieprogramma in twee dagen per week. Voor de verkorte bachelor zijn de lesdagen op de donderdag en vrijdag gepland.

Studiebelasting

Houdt rekening met een studiebelasting van ca. 30 uur per week. De verkorte bacheloropleiding tot docent theater leidt op voor hetzelfde getuigschrift als de voltijd hbo-bacheloropleiding.

Voor wie?

Om toegelaten te worden tot de verkorte bacheloropleiding beschik je over een afgeronde hbo of wo-opleiding op minimaal bachelorniveau. In uitzonderlijke gevallen kan de academie besluiten om kandidaat-studenten die niet aan deze aanvullende eis voldoen, toe te laten. Je dient dan ieder geval relevante werkervaring aan te tonen met een uitgewerkt CV en referenties. Uiteraard dien je de selectiedagen met goed gevolg te hebben afgesloten en dien je te zijn goedgekeurd in de fysieke test.