Toelating & Auditie

Naast de vooropleidingseisen, moet je ook aan "aanvullende eisen" voldoen. Dit betekent dat je een toelating moet doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?

Je bent toelaatbaar met een van de volgende diploma's:
- HAVO- of VWO-diploma. Er zijn geen specifieke profieleisen.
- MBO-diploma niveau 4. Neem ook een kijkje op: www.fontys.nl/mbo.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Wanneer je wordt toegelaten, vragen we gewaarmerkte kopie├źn van je diploma en cijferlijst op, zodat wij het diploma kunnen laten waarderen. Wil je dit eerder laten doen, neem dan contact met ons op. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken, we vragen je dan om een bewijs van NT2 Programma II. Heb je een Nederlands of Belgisch diploma (Vlaams), dan voldoe je automatisch aan de taaleis.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een 21+ toelatingsonderzoek te doen. Dit is een testdag waar je capaciteiten en aanleg op taal- en exact gebied worden gemeten. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start.
Als je voor een extra toets in aanmerking komt, word je daarover door ons geïnformeerd. Je moet dit onderzoek gedaan hebben, voordat je kunt worden uitgenodigd voor de toelating (aanvullende eisen).

Aanvullende eisen (Auditie)

Je bent naast vooropleidingseisen pas definitief toegelaten tot de opleiding Docent Theater als je de auditieronde en fysieke test met goed gevolg hebt afgesloten.

Tijdens de auditie wordt hard met je gewerkt, bereidt je daarom goed voor. Lees de opdracht zorgvuldig en lever deze tijdig in.

  1. lessen toneelspel (tekst en improvisatie),
  2. opdrachten theater maken,
  3. een beweging les,
  4. een stemtest en
  5. een motivatiegesprek.

Zodra je je hebt ingeschreven voor de auditie sturen wij je een schriftelijke opdracht om je goed voor te kunnen bereiden op deze onderdelen. Stuur deze tijdig in zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Aan het eind van de eerste dag krijg je mondeling bericht of je bent toegelaten tot de volgende twee dagen. Op het moment dat je een positieve uitslag krijgt voor de auditie ben je voorlopig aangenomen. In verband met de hoge fysieke eisen die de opleiding steld wordt er als laatste een fysieke test afgenomen. Deze test is verplicht. Bij een positieve uitslag kun je definitief worden ingeschreven..

De data van de audtierondes zijn januari en april 2019

Serie 1: 14, 15 en 16 januari 2019

Serie 2: 23, 24 en 25 januari 2019

Studiekeuzecheck

Alle opleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten zijn zogenaamde selectieopleidingen en voor deze opleidingen bestaat de studiekeuzecheck. uit een toelatingsexamen/auditie.